December is een drukke maand. Het is de kunst om een aantal ontspanningsmomenten in te bouwen. Sporten kan natuurlijk altijd. Maar wij ontdekten drie activiteiten in Den Haag waar je heel zen van wordt. Maar die ook energie geven. Zonder dat je er echt moe van wordt. Win-win-win.

Floaten boven zee

pier Scheveningen
floaten

Wil je even niets aan je hoofd en volledig ontspannen? Ga floaten op De Pier in Scheveningen. Floaten is een manier om heerlijk te relaxen, ze zeggen dat 1 uur floaten je lichaam dezelfde rust brengt als 5 uur slaap. In een precies goed verwarmde floatcabine drijf je op een laag zout, warm water.

Een floatcabine is prikkelarm: met een soort sterrenhemel en aan het begin en eind van de sessie klinkt een rustgevend muziekje. Geen enkele vorm van afleiding. Het geeft bijna een gevoel alsof ik zweef. Ik vond het in het begin even wennen om me over te geven aan het volledige niets doen, maar eenmaal die knop om, vliegt de tijd voorbij. Met een flinke energieboost stap ik de drukke wereld weer in.

Health Lab De Pier

Brrrrrrrr…..

cryo therapie

We staan altijd open voor een nieuwe ervaring. Zo gaan we geheel vrijwillig tot aan ons hoofd in de extreme kou staan. Wel met sokken en handschoenen aan. Het zou goed zijn voor van alles. Denk aan een energieboost, verbetering van je imuunsysteem en sneller van je spierpijn en andere kleine pijntjes af. Cryotherapie, zo heet het vrijwillig bijna bevriezen met effect.

Drie minuten staan we in deze diepvries voor mensen. De cabine koelt af tot -156 (!) graden. Maar gek genoeg is het prima vol te houden. Met stijve benen en armen stappen we eruit. Maar ook met een bak extra energie. Voor een langetermijn effect moet je regelmatig de kou trotseren. Maar het proberen waard is het zeker.

Cryo Center Nederland, Groot Hertoginnelaan 38, Den Haag

Het water op

surfen

Bij goede golven ligt de hele zee vol met fanatieke surfers. Maar bij een vlakke zee heb je alle ruimte voor jezelf. Het hele jaar door kan je bij Hardbeach een plank en wetsuit huren. Ga lekker liggen en drijven. Gewoon op zee. Alleen of met een vriend(in). Stuur soms een beetje bij. Maar verder hoef je niet te doen. Alleen te genieten. Hier kan geen uurtje hard sporten tegenop.

Hartbeach Scheveningen

Tip: Als je een One fit abonnement hebt, dan kan je deze activiteiten gratis doen. Hoe ga jij deze maand ontspannen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.