Eerlijk gezegd was restaurant WOX al helemaal van onze radar verdwenen. De laatste keer dat we hier waren was jaren terug, toen het nog naast Museum de Gevangenpoort zat. Hoog in de lucht dachten we weer aan dit Haags restaurant. Ontwerper Erik Frenken vertelde in het KLM Magazine dat hij hier graag at. Eenmaal met beide voeten op de grond was de reservering snel gemaakt.

Sinds 2013 heeft WOX de plek van SAUR op het lange Voorhout ingenomen. Wij worden naar boven geleid en krijgen een gezellig tafeltje aan de balustrade. We kijken neer op de bar en krijgen gelukkig weinig mee van het feestje van de groep beneden. De gezellige ober zorgt snel voor een aperitief en licht het concept toe. De gerechten zijn hier net wat groter dan een voorgerecht en het is de bedoeling dat je ze deelt met de rest van de tafel. De kaart is uitgebreid en staat vol lekkere dingen. Dus we zijn blij dat we door het deel-concept meer kunnen proeven.

Feest op je bord
Onze keus valt op de steak tartare met mierikswortel gevolgd door de rauwe tonijn met avocado. En ja, alles smaakt geweldig. Dit eetfeestje is nog niet afgelopen want we gaan verder met de gerookte aaltjes met teriyakisaus, gegrilde zeebaars met rode chiliboter en lamshaas op sereh met een kokosmisosaus. Aan een dessert moeten we eigenlijk niet meer denken. Maar de ober vertelt zo enthousiast over de proeverij van nagerechten dat we overstag gaan. Dit bleek een perfecte afsluiter te zijn van dit feestmaal.

We waren ruim 100 euro per persoon kwijt maar daarvoor krijg je wel bijzondere gerechten en goede wijnen. Een punt van kritiek is dat we de lam aan de taaie kant vonden en we deze hebben laten liggen. Jammer dat er verder niks met onze klacht werd gedaan op een ‘we zullen het aan de keuken doorgeven’ opmerking na. Zo liepen we ondanks – een verder perfecte avond- toch niet met een goed gevoel het restaurant uit. Maar desondanks zal WOX zeker niet nog eens van onze radar verdwijnen.

Restaurant WOX, Lange Voorhout 51

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *