We hebben blijkbaar een reputatie als wijnliefhebbers want een collega tipte ons: ‘Die High Wine bij Solbeach is echt wat voor jullie’. En wijn met hapjes op het strand klinkt inderdaad als een goed uitje. Een week later gingen wij op een zonnige zondag op pad.

Sol is een enorme strandtent met verschillende hoekjes. Wij kiezen een plekje direct aan zee en worden al snel vrolijk begroet. Als we vertellen dat we voor de High Wine komen zegt ze dat we voor € 24.50 p.p. vier glazen wijn met bijbehorende hapjes krijgen. En ja hoor, even later staat een glas prosecco voor onze neus. Hierbij komt vers brood met aoli en een bakje olijven. Dat begint al goed. Bij het tweede hapje, bruschetta met tomaat, komt een frisse witte wijn. Leuk dat het elke keer een verrassing is wat er op tafel verschijnt. De zon, zee en het zand zorgen zelfs voor een echt vakantiegevoel.

Ruilen mag
Dan is het tijd voor de derde wijn. Voor ons wordt een lichte rosé met een bakje knapperige calamaris op tafel gezet. De high wine wordt afgesloten met een glas rood. Aangezien wij nog volop van het zonnetje genieten drinken we liever een witte wijn. Dat begrijpt de serveerster ook en zonder problemen wordt ons verzoek ingewilligd. Naar de perfecte wijn-spijscombinatie kunnen we nu natuurlijk fluiten maar gelukkig smaakt ons ‘witje’ ook goed bij de carpaccio rolletjes. Inmiddels zijn we 2,5 uur verder en kunnen we maar één conclusie trekken: er is een nieuwe borreltraditie geboren.
Strandtent Solbeach Scheveningen, Strandweg 20-22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *