Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk barst van de iconische gebouwen en unieke plekken. Het is een hele uitdaging om alle highlights in een paar uur te zien. En ook nog relaxt koffie te drinken en dat ene locale lunchtentje te bezoeken. Maar op een regenachtige dag zijn we een eind gekomen. Hiervoor hebben we wel ruim 20 km gewandeld. Maar het is het zo waard!

Koffie wenen Koffie wenenDrink koffie bij CaffeCouture
Het barst in Wenen van de leuke koffietentjes. Alleen moet je in het centrum wel even zoeken. De typische toeristententjes domineren. En die zijn nu net niet aan ons besteed. Toch vinden we een hele fijne in de prachtige Ferstel passage. Die ook nog een te lekkere cappuccino heeft.
CaffèCouture District 1, Freyung 2, Palais Ferstel Passage

Sissi wenen Sissi wenenBezoek Schloss Schoönbrunn (paleis van Sissi)
Dit paleis hoort zeker thuis op je Wenen-lijstje. Of beter gezegd: je mag Wenen niet verlaten zonder het paleis gezien te hebben. Het prachtige zomerpaleis van de beroemde keizerin Sisi telt maar liefst 1441 kamers waarvan je er een deel van kunt bekijken. Aangezien wij heel Wenen in een paar uur willen zien, gaan we niet naar binnen. We beperken ons tot een wandeling door de enorme tuin. Wat overigens ook echt de moeite waard is. Het paleis ligt wel iets buiten het centrum, dus neem vooral de metro. Mocht je je hardloopschoenen meenemen tijdens een citytrip. Je kan hier echt een goed rondje rennen,
Schönbrunner Schloßstraße 47

Lunchen wenen Lunchen wenenLunch bij Das Möbel
Das Möbel Wenen is een hotspot in het 7e district (net buiten het centrum) en perfect van ontbijt tot borreltijd. Het concept van Das Möbel is dat je alle design meubelen in het cafe kunt kopen. Ze serveren er naast lekkere koffie ook enkele heerlijke lunchgerechten. De kaart is wat je noemt overzichtelijk. Je kan kiezen tussen sandwich 1 of 2. Of een quiche. Die we wel willen proeven. Er hangt een relaxed sfeertje. Om ons heen zijn de locale digital nomads op hun macbooks hard aan het werk. Kortom: een fijne locale lunchplek.
burggasse 10

Naschmarkt Wenen Struin over de Naschmarkt 
Wenen heeft verschillende markten, maar de Naschmarkt is groot, bekend en populair. Hier wordt vooral heel veel eten verkocht. De hele wereld is er vertegenwoordigd. Je kan een groot deel van de dag doorbrengen met proeven, struinen en mensen kijken. Maar we moeten verder. Via enkele kraampjes met kleding en (lelijke) souvenirs verlaten we de markt. Tip: Op zaterdag is er ook een rommelmarkt.
Tussen Linke Wienzeile en Rechte Wienzeile

WenenBekijk de Karlskirche 
Als je kilometers door een stad wandelt, beland je vanzelf op de mooiste plekken. De Karlskirche is er zo een. Hoe dan ook: Geen gebrek aan architectonische en culturele hoogstandjes in Wenen.
Kreuzherrengasse 1

Wenen WenenFotografeer de Stephansdom 
Midden in het centrum staat de enorme Stephansdom, de kathedraal van Wenen. Bewonder en fotografeer de gotische architectuur tijdens je bezoek aan de stad. De liefhebber kan gratis naar binnen.
Stephansplatz 3

Om wat te wensen over te houden, willen we bij ons volgende bezoek een opera bezoeken. Een betere plek daarvoor is er eigenlijk niet. Next time. Nu eindigen we ons flitsbezoek met blaren en een Oostenrijks wit biertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *