Het liefst laten we iemand voor ons koken. Maar omdat je niet elke dag uit eten kan gaan en onze huisgenoten geen Jamie heten, zijn we inmiddels keukenprinsesjes in de dop. Onze succesnummers delen we vandaag graag met jullie:

IMG_9059Hippe pizza
Vorig jaar hoorde je niemand over flamküchen, nu zie je ze overal op de kaart staan. Geïnspireerd door ons Mama Kelly bezoekje (terug lezen kan hier) besloten we zelf deze ‘pizza’ uit de Elzas te maken. En met succes! Mix 350 gram bloem, 5 gr gist en 210 ml lauw water met 7 gram zout in een kom. En kneed het in 10 minuten tot een soepel deeg (smokkelen met een keukenmachine mag). Als het plakkerig en elastisch aanvoelt laat je het een uur op een warme plek rijzen. Uitrollen en besmeer de bodem met een mengsel van 200 gr crème fraîche en 125 gr. zure room. Het traditionele recept is met crème fraîche, spek en uien. Wij kozen voor rucola, mozzarella en prosciutto. Na negen minuten op 250 graden in de oven is je flamküchen klaar om opgegeten te worden!

Op de gezonde tourIMG_9069
Als we ‘spelt’ lezen springen we niet meteen een gat in de lucht. Maar voor deze spelt-yoghurtcake met blauwe bessen maken we een uitzondering. Helemaal omdat dit recept haar belofte waar maakt: een gemakkelijk en gezond tussendoortje die je zoete trek stilt. Ons zusje tipte dit recept van chickslovefood en omdat haar cake fotogenieker bleek te zijn dan die van ons, gaan de fotocredits naar: Stef. Die van ons is ingevroren en blijkt ook een populair tussendoortje voor in de schooltrommeltjes te zijn…

Het eeuwige succesreceptquiche
Wie jarig is viert feest. En bij een feest hoort een borrel mét lekkere hapjes. Op ons feestje twee weken terug, was het opvallend was dat één borrelhapje behoorlijk populair was: de quiche. Daarom een herfstvariant met prei, paddenstoelen, gruyère en tijm die bij ons thuis goed in de smaak viel. Kijk hier voor het recept (scrollen maar..)

Jummie Jamie
Als je favoriete Engelsman je de ultieme geroosterde kip belooft, duik je toch gelijk de keuken in? Wij zijn nog niet Jamie moe en met de ingrediëntenlijst van deze kip viel het gelukkig mee. We hebben hem uiteindelijk tien minuutjes langer in de oven gezet. Zo zag hij eruit voordat hij de oven inging:
IMG_9057

 

2 reacties op Wat eten we vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *