Als we verregend de drie treden omhoog naar Villa Coucou oplopen, weten we direct dat een plek is waar je heel blij van wordt. Er volgt een warm welkom. Vol enthousiasme en trots laat de eigenaar het resultaat van zijn droom zien: Villa Coucou. Onthoud die naam.

Villa Coucou bestaat uit een aantal vertrekken. Ieder met zijn eigen doel en stijl. Cuisine d’Alexandre, een exclusief Frans restaurant (met sterrenambitie), Franky’s cocktailbar, Kim’s tearoom, een enormous wijnkelder mét jeu de boules baan en een stadstuin waar je u tegen zegt. De uitstraling is Frans, een tikje chic en zeer warm.

villa coucou
villa coucou

Kim’s tearoom

kims tearoom

Wij gaan op de groene velours bank zitten van Kim’s tearoom. Het is nog lekker rustig. De villa is twee weken open en moet nog een beetje bekender worden. We starten met een pot thee. Want ja, het is herfst buiten en het past helemaal bij de sfeer.

Franse specialiteiten

De Engelstalige kaart vol Franse specialiteiten stelt je voor een uitdaging. Wat moet je kiezen uit zoveel potentiele opties. We gaan uiteindelijk voor een omelet met gegrilde groenten. Maar dan wel een omelet in goddelijke uitvoering.

kims tearoom

Ook de toast met geitenkaas blijkt een top keuze. We gokken zomaar dat de kok (met sterrenervaring) extra inspanningen heeft verricht om van onze lunch een feestmaal te maken. Alleen de beste Franse koks krijgen in Villa CouCou een plek in keuken. Het is maar dat je het weet.

villa coucou

Crêpe

We zijn er van overtuigd dat we Villa Coucou niet kunnen verlaten zonder af te sluiten met een crêpe. Deze wordt persoonlijk door de chefkok gebracht. Oelala, wat is die lekker! Warm, met vers fruit en een beetje slagroom.

villa coucou

Snel naar Kim’s tearoom dus voor een Franse ervaring in Den Haag.

Villa Coucou, Laan van Meerdervoort 6, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *