Vier keer verhuizen in drie jaar. Voor velen een nachtmerrie. Wij draaien ons hand er niet voor om. Beleven er zelfs veel plezier aan. Zien het als kans om in een fijn huis weer een nieuwe buurt te  ontdekken.

Hoe pak je een verhuizing gestructureerd en zonder stress aan?Expats houden net als wij van het Statenkwartier. Dus is een huurhuis vinden mét een tuin zoiets als de loterij winnen. “Als ongeluk zit in een klein hoekje, dan zit geluk dus overal”.  En dat merken we. Want snel na onze vakantie krijgen we onverwachts de sleutel. De voorbereidingstijd van een week is minimaal. Maar zeker niet onhaalbaar. “We hebben de komende twee weken geen tijd om te haasten”.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes
De Italiaanse bergen leveren genoeg creatieve ideeën op voor een volledig actielijstje. Dat raden we iedereen aan. Bedenk op een plek ver van huis wat er allemaal moet gebeuren. Eenmaal opgeschreven, of eigenlijk ingetypt kan je weer in de ontspan-modus. “Think happy & be happy”.

VerhuisdozenVerboden voor troep
Wanneer je regelmatig verhuist neemt de hoeveelheid nutteloze spullen af. We hebben het voordeel dat we makkelijk afstand kunnen doen van onzinnige dingen. We selecteren op kringloop, marktplaats, weggooien en meenemen. Alles wat wel mee mag wordt in verhuisdozen gestopt. Losse kleine spullen zijn verboden. Als je het praktisch en gestructureerd aanpakt kost dit maximaal twee avonden. En is alles keurig voorzien van een drievoudig etiket. Zo weten de verhuistroepen waar de dozen neergezet kunnen worden. Want die verhuistroepen moet je niet vergeten te regelen! “Think outside the box.”woonbladen

Schoonmaakfeest
We zijn een drama met dweil en spons. Wij houden sopfeest! En raden iedereen aan om zo’n feestje te organiseren. Drie uurtjes knallen met familie en vrienden, aansluitend gezamenlijk lunchen. Gezellig én effectief. Wie wordt de schoonmaakster van de dag? “This house was clean last week. Sorry you missed it”!

Endelijk shoppen
Als de oude spullen een plek hebben gekregen is het tijd om te gaan woonshoppen, woonbladen te bekijken en Pinterest af te struinen. Dit doen we bewust (en een beetje uit tijd gebrek) ná de verhuizing. Voordeel is dat je precies ziet wat je nog nodig hebt én welk hoekje van het huis nog extra aandacht verdiend.

De tips voor de beste (online) woonwinkels houden jullie tegoed.

1 reactie op Verhuisprofessional

  1. Mijn vriend en ik hebben eindelijk een huis kunnen kopen. We overwegen om een particulier verhuisbedrijf in te schakelen voor de daadwerkelijke verhuizing. Het inpakken gaan we wel zelf doen. Ik vind het een goede tip om spullen in verschillende categorieën te sorteren. Verkopen, weggooien en meenemen zouden voor ons denk ik goed werken. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *