Dat hip & lekker zonder vis en vlees wel degelijk kan hebben FoamHortus ons al eerder bewezen. Sinds 1 april heeft De vegetarische slager een restaurant op de Hooikade waar carnivoren, omnivoren, herbivoren én flexivoren welkom zijn voor lunch en diner. Wij voelen ons aangesproken en gaan dit culinaire avontuur aan.

Top terras

Hier staat het ‘nieuwe vleesch’ op het menu, ofwel vegetarische en plantaardige lekkernijen met de structuur en de smaak van vlees. Inmiddels vind je hun producten terug in supermarkten door het hele land. Jaap Korteweg (de ex van Marianne Thieme, Partij voor de Dieren) is de bedenker van deze succesformule. Op een zonnige zaterdag nemen wij plaats op het gezellige terras aan de gracht. Helaas heeft de serveerster al gelijk slecht nieuws voor ons: de aspergesoep en filet american hebben ze niet meer. Een alternatief ontbreekt dus kunnen we uit slechts vier gerechten kiezen. Wij laten ons niet uit het veld slaan en bestellen de visvrije mackreel op zuurdesembrood en een salade met vegetarische kipstuckjes. Tijdens het wachten zien we verschillende rondvaartbootjes langvaren.

Vegetarische slager

Op de vegetarische tour

Even later verschijnt en een prachtig opgemaakt broodje en een groot bord vol groen op tafel. In de salade zitten krieltjes die we niet op de kaart kunnen terugvinden. De aardappelhater vraagt het even na maar volgens de serveerster is het gerecht gebaseerd op een klassieke Ceasar Salad. Ach, ze is vast in de war met een salade niçoise en eten eromheen. Tijd om de balans op te maken. We hadden niet door dat de kip eigenlijk soja-eiwit was en ook de makreel smaakte net zo goed als de echte variant.

Vegetarische slagerWe rekenen 25 euro af en vanwege de zeer beperkte keuze zien we ons hier niet zo snel nog eens lunchen, alhoewel…dat terras is wel erg fijn.
De vegetarische slager, Hooikade 4, Den Haag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *