Wij zijn niet het prototype ‘groene meisjes’, maar staan wel altijd open voor nieuwe foodontdekkingen. Daarom stond de healthy food hotspot Foam in de Haagse Frederikstraat al een tijdje op ons lijstje. Hier eet je enkel vegetarisch en veganistisch. En daar is helemaal niets mis mee. Integendeel zelfs. 
FoamFoam
Bij aankomst gluren we even door het grote raam om te checken of we hier echt blij van worden. En dat is zeker het geval. Dus snel naar binnen. Foam is licht, open en sfeervol. Klein, maar heel fijn. En er is zelfs een heel klein achtertuintje.

Na een verse muntthee is het tijd voor een sapje. Het wordt een groen sapje: ‘When Harry met celery‘ en de ‘It takes two to mango.‘ Bij iedere slok voelen we de vitamines direct hun werk doen.

Love voor die creatieve namen.

De lunchkaart bevat voor ons toch wel bijzondere broodjes. Een heel groot deel van de gerechten bevat voor ons vrij onbekende ingredienten en is volledig plantaardig. Alles wordt met liefde voor gezond en natuurlijk eten gemaakt. Het is moeilijk kiezen. Want eigenlijk willen we alles wel proeven.

Foam

Mijn keuze uiteindelijk valt op een pita Gyros nieuwe style. Ik laat me verrassen door een variant met oesterzwammen en bietjes. Geen alledaagse keuze, wel een héle goede. De tweede keuze, de avocado sandwich is indrukwekkend gestyled. En gaat ook met gemak op tot de laatste hap.

Foam is helemaal goedgekeurd! En het is alles behalve een plek voor (enkel) geitenwollensokken, zweverige types en vleeshaters. De kaart van Foam wisselt iedere twee weken. Dus we gaan snel weer wat nieuws proberen.

Foam, Frederikstraat 44, Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.