De pastakantine op het Prins Hendrikplein heeft plaatsgemaakt voor nieuwkomer Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen. Ze zijn nu drie weken open en de eerste postieve verhalen hebben ons al bereikt. Tijd om zelf eens een kijkje te nemen.

Echte zeeheld

Als je een nieuwe zaak in het Zeeheldenkwartier begint, vernoem je die natuurlijk naar een echte zeeheld: Jan Hendrik van Kinsbergen (1735 -1819). Overal zie je deze stoere admiraal terug. Op het plein hebben ze een enorm terras maar wij nemen binnen een kijkje en zien verschillende hoekjes, met zowel hoge als lage tafels en uitnodigende bankjes. Je kan niet om de glazen wand met daarachter twee enorme bierfusten heen. Hier hebben we te maken met bierkenners! We pakken het gelijk groots aan en kiezen voor de bierproeverij. Voor tien euro krijg je vier kleine glazen bier waaronder twee van hun eigen brouwsels. Hierbij bestellen we bitterballen en Jalapeños poppers. Mmm, voor een borrel zit je hier in ieder geval al prima.

Kinsbergen Kinsbergen

Pubfood

In Engeland is de zogenoemde gastropub populair. Hier krijg je goed eten voor een betaalbare prijs. Dat concept voeren ze hier door. Op de kaart staan voorgerechten rond de tien euro zoals taco’s, ceviche en carpaccio. Hoofgerechten liggen onder de 20 euro inclusief patat en een salade. Je eet hier burgers, spareribs, diverse vegetarische gerechten of vis. Ook aan een kinderkaart is gedacht. Wij kiezen voor tong, steak tartare en twister fries. Het eten is goed, de bediening hartelijk en joepie, er liggen echte servetten op tafel. Het zeeheldenkwartier is vast net zo blij als wij zijn met deze nieuwkomer.
Gastropub van Kinsbergen, Prins Hendrikplein 15

Kinsbergen
Proosten op de zeeheld!

Kinsbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *