De herfst staat voor de deur. De zomervakantie lijkt alweer eeuwen geleden. We doen ons uiterste best om onze vakantieherinneringen in Den Haag te herbeleven. ‘Collect moments, not things’ is behoorlijk op ons van toepassing. Als je er voor open staat vind je heel de wereld op een steenworp afstand. 7 x wanen we ons weer in verre oorden. 

IMG_6577IMG_2374

We drinken graag koffie tussen de wolkenkrabbers. Bryant Park in New York is een van onze favoriete plekken voor een take away in de zon. Toch hoef je voor deze beleving niet perse naar de USA te vliegen. Bij August aan de Haagse Turfmarkt heb je met een beetje creativiteit hetzelfde gevoel. Dankzij de wolkenkrabbers van de ministeries waan je je ook echt even in ’the city.’

IMG_2161 IMG_2326

We wedden dat je even twee keer moet kijken welke foto er gemaakt is in Nederland en welke in Italië? Op beide plekken is het heel fijn op het water. Dus je hoeft niet helemaal naar het Lago Maggiore voor een ontspannen tochtje op het water. Een tochtje op een van de vele Nederlandse wateren is -na een werkdag- een aardig alternatief.

IMG_9795 IMG_1306

Bij de ondergaande zon een cocktail drinken onder een palmboom op het strand. Dat is voor vele van ons toch wel het ultieme vakantiegevoel. En daar zijn we het best mee eens. Op Curaçao kan je dit dagelijks ervaren. Toch vinden we de ondergaande zon in Scheveningen een goed alternatief. Ondertussen dromen we van een nieuw tripje naar dit heerlijke eiland.

IMG_5876IMG_2387

Hoge gebouwen, taxi’s, koffietentjes en mensen die haastig naar werk lopen. Vanuit de lucht hebben Den Haag en New York best wel wat gemeen. Een klein beetje dan 🙂

IMG_2412 (1) IMG_8171

Waar gaan we heen? In de bergen vind je vele bordjes die de juiste wandelroute aangeven. Toch kan je in de Haagse binnenstad ook vertrouwen op deze wegwijzers. Op weg naar werk vind je zomaar een aandenken aan de mooie tijd in de bergen.

image2

IMG_2517

Overal waar we komen vinden we dieren in het wild. Ok, de een is wat exotischer dan de ander, maar who cares?

IMG_2276img_1737

Picknicken in het gras kan om de hoek, maar ook in de bergen. Tot we de bergen weer intrekken nemen we genoegen met het parkje op 3 minuten lopen.

Eigenlijk ligt de hele wereld thuis aan je voeten en zijn je vakantieherinneringen heel dichtbij. Als je tenminste je best doet om het te zien. Dit is goed om je te realiseren als je gewoon aan het werk bent. Maar we blijven in de tussentijd wel plannen maken voor een nieuwe reis! Want de zon vind je helaas niet altijd in Nederland…

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.