Dat wij fan zijn van de Scheveningse haven hoeven we jullie niet te vertellen. Na een ouderwetse Italiaanse pizza-avond werd het tijd voor een culinaire reis naar hun bovenburen: op naar Phuket!

Modern

Een reis naar Thailand blijft je bespaard, restaurant Phuket zit al ruim 20 jaar in de Scheveningse haven. Wij hebben een zwak voor horeca-echtparen, dus van dit hartelijke stel zijn we gelijk fan. Dankzij de lichtblauwe stoelen en strakke inrichting hangt hier een frisse, moderne sfeer. Terwijl de drankjes in een oogwenk op tafel staan bestuderen we de kaart. Hier geen dik boekwerk zoals de meeste Aziatische restaurants maar krijgen we en overzichtelijk menu met kleine porties (zodat er veel valt te te proeven) in onze handen gedrukt. Ook de prijzen zijn schappelijk: voorgerechten kosten €7,50, kies je vlees als hoofgerecht betaal je €10 voor vis €12,50. Naast Thais kun je hier ook terecht voor klassiekers uit Vietnam en China. Na wat wikken en wegen gaan we voor het bao broodje met gestoomde eend, de bouillon met garnalenwonton én de rijstvelrol met garnalen om te delen. We hebben een tafeltje buiten op het terras kunnen bemachtigen, dus genieten tijdens het wachten van het uitzicht en de zonnestralen.

Thaise traktatie

De Thaise (?) kokkin komt zelf de voorgerechten brengen en als het net zo smaakt als het ruikt, zijn we al blij. De voorgerechten zijn in een mum van tijd op en we gaan door met traditionele phad thai, coquille met gember en gebakken zeebaars. Ook nu worden we niet teleurgesteld. We sluiten de avond af met thee, verse mango en twee bolletjes ijs. De thee wordt in een schattig potje geserveerd en tijdens het napraten besluiten we snel terug te komen (al is het alleen om de verschillende curry’s eens te proeven).
Thais restaurant Phuket, Schokkerweg 35.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *