Het was lang geleden dat we een hele dag in het centrum van Den Haag hebben rondgeslenterd. Zonde dat we dat niet eerder hebben gedaan want wat hebben we genoten van ons luxe ontbijtje, de standbeelden, het museum en ons voortreffelijke diner. Een dagje om snel over te doen.

Goed begin van de dag
De Yoghurt Barn wil heel Nederland aan de yoghurt krijgen en daar doen wij graag aan mee. Sinds begin dit jaar heeft Den Haag een vestiging op De Plaats gekregen en afgelopen zondag hadden we eindelijk tijd om hier een bezoekje te brengen. Het concept van Yoghurt Barn is simpel: een potje yoghurt dat je zelf na smaak kan aanvullen met fruit, noten en saus. Alles is natuurlijk biologisch en je eet het op in een trendy omgeving met gratis wifi. Ondanks de 100 verschillende combinaties die je kan kiezen, gingen wij gezamenlijk voor de Merry Berry – met frambozen, bosbessen en jam. Wat was die lekker, wij komen snel terug om een meer exotische smaak zoals die met mango brownie en walnoten te testen.

 

Barn

Na zo’n smaakvol ontbijtje is het tijd voor een rondje shoppen en brengen we ons favoriete standbeeld Jantje een bezoekje. Ook waren we verbaasd over de enorme vissen die in de Hofvijver rondzwemmen. Dus hengelaars gooi hier (stiekem) eens je lijntje uit… Voor wat echte cultuur duiken we het Kinderboekenmuseum in. Verstopt naast het Centraal Station komen oude helden zoals Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous tot leven. Een aanrader, zelfs als je zonder kinderen in de buurt bent.
cultOosters feestje
We sluiten ons dagje binnenstad af op het Buitenhof. Grote broer HanTing zit in de Prinsenstraat én heeft een Michelin ster binnengesleept. Ook in restaurant Umami combineert Chef Han de Chinese Voedingsleer met nieuwe bereidingstechnieken maar dan in een informele omgeving en vriendelijkere prijs. Bereid je voor op heel veel gerechtjes omdat je bij elke gang meerdere hapjes kan kiezen. Maar dit levert wel zoveel verrassende smaken op dat wij hier graag terugkomen om de rest van de kaart te ontdekken.

Umami2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *