Onze koffiedate stond erop dat we bij John & June’s in het Zeeheldenkwartier afspraken Wij kenden dit duo niet maar spraken gedwee af in de Tasmanstraat. Hier kregen we geen spijt van.

John &June'sTime for tea

Bij John & June’s lijkt de tijd even stil gestaan te hebben. We zien perzische tapijten, ouderwetse houten stoelen en zelfs een zithoekje inclusief antieke lamp. Dit is duidelijk geen hippe hipstertent. Alex en Tessa zwaaien hier de scepter. We horen dat de zaak is vernoemd naar de grootouders van Alex. Zijn oma heeft hem van kinds af aan geïnspireerd om taarten en andere zoetigheden te bakken. Leuk zo’n eerbetoon en ze hangen zelfs aan de muur! We bestellen koffie en thee en krijgen er een huisgemaakt cakeje bij. Het kleine piramidevormig theedoosje kwamen we nog niet eerder tegen. Het is van het theemerk Silkenty en theeleuten kunnen hier ook een potje thee bestellen.

John & June'sThe best cake in town

In de vitrine lachen ons verschillende taarten en cakes toe. Het aanbod wisselt dagelijks, het is net maar waar de eigenaren zin in hebben. Hoe lekker de verschillende cheesecakes (pistache!) ons ook lijken, de omschrijving bij de Carrot cake is: best cake in town dus die móeten we proeven. En jawel: hij is goddelijk. Nadat het laatste kruimeltje is opgegaan stroomt het zaakje vol met lunchgasten. Wij besluiten snel eens terug te gaan want een lunchkaart vol bijzondere broodjes, huisgemaakte quiches, salades, eieren en een ontbijt dat je de hele dag kan bestellen vraagt om meer. Rond borreltijd kan je ook binnenvallen. Ze schenken alcohol en de borrelhapjes ontbreken niet. See ya soon!

John & June’s, Tasmanstraat 128, (hoek Prins Hendrikstraat)

1 reactie op Tijd voor taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *