In de marketingtruc ‘juni maand van het spannende boek’, trappen wij natuurlijk niet. Het is puur toeval dat er alleen thrillers op ons nachtkastje liggen. Hèt boek waar iedereen het over heeft is Het meisje in de trein. Dit debuut van Paula Hawkings gaat wereldwijd elke 5 seconden over de toonbank. Rachel ziet vanuit de trein rare dingen gebeuren. Omdat ze alcoholiste is, neemt niemand haar serieus. Daarom besluit ze zelf in het mysterie van de verdwenen Megan te duiken. Maar of dat nou zo’n goed idee is… Dit boek leest als, jawel, een trein.

De Kooi van Josh Malerman is een origineel verhaal vol onderhuidse spanning. Iets sluipt buiten rond. Niemand weet wat maar als je het in de ogen kijkt, sterf je. Malorie leeft net als de rest van de wereld binnen. Tot ze het zat is, ze gunt haar kinderen een beter leven. Ze doen een blinddoek om en stappen naar buiten…

Het gaat goed met Esther Verhoef. Haar Rendez Vous is nu in de bioscoop te bekijken en Lieve Mama staat hoog in de bestsellerlijsten. Verpleegkundige Helen, moeder van drie kinderen woont in een prachtige villa. Haar perfecte leven staat op haar kop als ze oog in oog met een inbreker komt te staan. Helen doet alles om haar gezin te beschermen en raakt verstrikt in een web vol leugens.

Zo goed als De officier is het dit boek van Robert Harris niet. Toch is Pompeii je tijd waard want een triller in het decor van het Romeinse leven kenden we nog niet. Aquaducten die niet werken, een vermoorde slaaf en decadente machthebbers. Maar niemand heeft door dat de grootste dreiging vanuit de bergen komt: de Vesuvius.

Ook een goede thriller gelezen? Laat het ons weten.

1 reactie op Thrillers, treinen en tranen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *