Soms kom je ergens waar werkelijk alles klopt. Leuke bediening, mooie entourage en fantastische gerechten. Zo’n avond hadden wij zaterdag in The Knott.

Ruimte genoeg

De plek waar jarenlang Christaan zat is getransformeerd in The Knott. Chef Sebastiaan Knottnerus kookt hier moderne Franse gerechten met een hoofdrol voor vis en schaaldieren. Hier geen krappe tafeltjes waarbij je kunt meeluisteren met de buren. Gasten krijgen alle ruimte en de zachte stoelen nodigen uit tot lang natafelen. En zelfs de servetring ontbreekt hier niet.

Prijswinnende boter

Grappig dat ze naast de bekende wijnkaart ook een heuse waterkaart hebben. Bij onze wijn komen zelfgebakken broodjes op tafel. Enthousiast vertelt de serveerster dat de huisgemaakte boter met ansjovis bij de Amsterdamse Foodpitch in de prijzen is gevallen. En ja, onze eerste hap bij The Knott bevalt al goed. En dan is dit alleen nog maar de boter. We bestuderen de 10 gerechten die op de menukaart staan. Uit deze gerechten kun je je eigen 4 tot 8 gangendiner samenstellen. Wij besluiten voor 5 gangen (€58) te gaan zodat we vrijwel de hele kaart kunnen proeven.

Superlatieven schieten te kort

En dan begint het culinaire feestje. We zijn vooral onder de indruk van de verrassende combinaties, bijzondere producten en mooie opmaak. Wat dacht je van tartaar van scheermesjes met varkenspoot, spinazie en chorizo? Zee-egel met sabayon, carpaccio van Langoustines en onze favoriet: de wafel met kreeft, foie gras, kaviaar en honing. We sluiten de avond af met Lemon tart en een deconstructie van Black Forrest cake.

Leuk dat chef Knottnerus aan het eind van de avond nog even bij alle tafeltjes langsloopt. Dus wij konden al onze lovende woorden persoonlijk overbrengen en hem garanderen dat we snel terug komen. Want terugkomen doen we zeker.

The Knott, Laan van Nieuw Oost Indie 1F, Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.