De bouwchaos op het Noordeinde pakt voor ons goed uit. Door het smalle wandelpad worden we bijna de Bookstor ingedrukt, we besluiten er spontaan een kijkje te nemen.

Meer dan boeken

Op het eerste gezicht lijkt het een boekwinkel met een fijne huiskamersfeer maar dat je hier veel meer kunt doen lezen we op de muur. Welkom in de Bookstor. Een winkel waar al ruim 80 jaar boeken worden verkocht en verhalen worden gedeeld. Dit doen we door boeken te verkopen, voor te lezen, tours te organiseren door de stad, samen te eten aan een lange tafel, debatten te voeren, foto-archieven te tonen en samen te komen voor een kopje koffie in het café.

Vintage

Wij houden het vandaag bij de boekenkasten uitpluizen met een kopje koffie erbij. Bestellen doen we aan de bar waar twee vrolijke jongens duidelijk lol in hun werk hebben. Onze koffie & carrot cake beloven ze bij ons te brengen. Met planten en vintage meubilair zijn verschillende gezellige hoekjes gecreëerd. De serre met uitzicht op de tuin lijkt ons een perfect plekje voor in de zomer. Wij nemen plaats aan een oud schoolbankje en kunnen zo gelijk goed de overvolle boekenkast naast ons bestuderen. Nadat we de (heerlijke) cake en koffie op hebben snuffelen we nog even door. Gloednieuwe bestsellers zie je hier niet in de kast staan, maar als je van bijzondere boeken en klassiekers houdt zit je hier goed. We twijfelen of we een mysterie boek (ingepakt dus je weet niet wat je koopt) mee zullen nemen maar besluiten de hand op de knip te houden dus ook de prachtige prenten en foto’s laten we staan. Eenmaal buiten prikken we gelijk een nieuwe datum om deze leuke winkel vol historie weer een bezoekje te brengen.
Bookstor, Noordeinde 39.

1 reactie op Bookstor & more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *