Op een koude vrijdagavond dalen we af naar het souterrain van Hotel Indigo. Dit gloednieuwe hotel, tegenover Paleis Noordeinde, heeft een hotelbar waar mysterie, geschiedenis en ontspanning samen komen. In The Gold Bar begeef je je op de plek waar in 1883 De Nederlandse Bank goudstaven opsloeg. Met een cocktail in de hand gaat onze fantasie alle kanten op.

The Gold BarThe gold Bar

Wij nemen plaats in een grote leren fauteuil. En kijken onze ogen uit. Oud en nieuw gaat naadloos in elkaar over. De grote, originele kluisdeur is een ware eye-catcher. Maar aan de andere kant is de inrichting helemaal van nu: sjiek, stijlvol en uitnodigend. De setting vraagt om rode wijn en een bijpassende garnituur van o.a bieterballen. De variant van bietjes is overigens verrassend lekker.

Toen drank nog verboden was
The Gold Bar is geïnspireerd op een speakeasy, een plek waar illegaal drank wordt verkocht. Dit soort plekken vond je tussen 1920 en 1930, tijdens de Amerikaanse drooglegging, toen de verkoop van alcohol verboden was. In de speakeasy was wél alcohol te vinden.

The Gold Bar The Gold Bar

Als je je fantasie een beetje gebruikt voel je de ‘geheime sfeer: van goud en illegale drank.’ Den Haag is wéér een (hotel)bar rijker die je als inwoner én toerist niet mag missen.

The Gold Bar – Hotel Indigo, Noordeinde 33, Den Haag

Onze stad heeft nog meer fijne hotelbarren: Ken je Pearl al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *