Terschelling heeft het breedste strand van Nederland met de meeste zonuren. Wij gaan een weekendje op verkenningstocht op dit waddeneiland. 

Terschelling is een feest voor natuurliefhebbers. Strand, duin, wad, polder, bos en heide. Nergens vind je zoveel variatie op een steenworp afstand van elkaar. Meer dan 70% van het eiland is onbebouwd. Het strand is zo’n 30 km lang. Zodra we na slechts 45 min. de boot afstappen valt er een rust over ons heen. Dit wordt een ontspannen weekendje in eigen land. En lucky us: sinds hele lange tijd schijnt de zon.

Neem een duik
Als Haagse zijn we wel wat strand gewend, maar de kustlijn van Terschelling is toch nét wel even wat anders. Vooral de breedte en stilte vallen ons op. Ook al is zeewatertemperatuur slechts een graad of 6. We starten de dag met een verfrissende duik. Dat hoort gewoon op dit eiland. deze energieke kick-start van de dag kunnen we iedereen aanraden.

Met de fiets kan je veel van het eiland zien. Dankzij de ruim 80 km aan fietspaden kom je eenvoudig op vele mooie plekken. We bezoeken het karakteristieke havendorpje West-Terschelling. Naast verschillende winkels (check: ’t Lokaal en Fraai) en restaurantjes heb je hier de bezienswaardigheid van het eiland: De Brandaris. Het ‘vuur’ van deze toren verlicht al sinds 1594 de lucht. Tip: Scoor de gratis reisgids van de VVV ‘Bestemming Terschelling: voor ontdekkers, fijnproevers en genieters.’ Het boekje vol tips ligt op verschillende plekken.

Terschelling Terschelling Terschelling Terschelling
Een lange strandwandeling is natuurlijk onderdeel van onze wadden-trip. Om nog meer van dit mooie eiland te ervaren doen we dit in stilte. We worden verrast door de vele zeesterren aan de vloedlijn. De twee stukjes plastic die we onderweg vinden, gaan mee naar huis. Bestemming prullenbak.

Proef Terschelling 
Je kunt Terschelling niet verlaten voordat je iets met cranberry’s hebt gegeten. Of het nu een sapje, home made cheesecake (Tip: eet dit bij Paviljoen West aan Zee) of ijs is. Proef die o zo gezonde en lekkere besjes.

Wij zijn in een weekend stiekem wel een beetje fan geworden van dit eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *