Nu het zomer is willen na een dag achter de computer maar een ding. Zo snel mogelijk naar buiten. Wanneer we geen snelle maaltijdsalade maken om mee te nemen naar het strand, onszelf uitnodigen bij vrienden voor een BBQ in hun tuin gaan we ergens in de buurt –op het terras-  eten. Dus we moeten bekennen dat we de laatste tijd best wat plekjes in en om het centrum van Den Haag hebben uitgetest.
Terras la Basque
GESLOTEN – Met stip een nieuwe favoriet, La Basque. Deze pintosbar zit wat verscholen aan een pleintje in de Nobelstraat. Vast de reden dat we hem nog niet eerder hadden ontdekt. Neem plaats aan een van de tafeltjes onder de grote boom. Pak een aantal pintos van de bar, neem een glas wijn in je hand en waan je moeiteloos in Spanje. Vergeet als afsluiter het kaasplankje niet te bestellen. Bewaar je prikkertjes. Kan je precies zien wat je hebt gegeten.
Het Anna Paulownaplein mag niet ontbreken bij een overzicht van onze lievelings terrassen. Room, Wicked Wines en Bite Me! (Gesloten, nu Mr. Smith) hebben geluk met dit sfeervolle plein voor de deur. Maar waar moet je nu heen? Eigenlijk zit je altijd goed, qua plek én wijn. Wil je toch nog iets te kiezen hebben. Bedenk dan of je zin hebt in kleine hapjes (B), een hamburger (R) of een meer Frans-Aziatisch georiënteerde maaltijd. (WW)

De buurtkroeg is vaak ook een bezoekje waard. Zo kwamen we op het altijd zonnige terras van café Banka aan de Bankastraat terecht. De veelal vaste bezoekers zijn een mix van rijke gepensioneerden, rokende kunstenaars en hardwerkende expats. Die allemaal wel een glaasje wijn lusten. Met de zon in ons gezicht en onder het genot van een eenvoudige satéschotel zaten we op een doordeweekse woensdagavond eerste rang.

Na een tijd van ravage door klusactiviteiten is de Veenkade gezelliger dan ooit. De terrasboot van Grapes and Olives is niet alleen vanwege de fijne plek op het water met uitzicht op de Paleistuinen een vermelding waard. Op het krijtbord staan de lekkerste Mediteraanse hapjes vermeld met steeds weer een bijpassende wijn. Het wordt nog moeilijk om te kiezen. Maar een geluk. Eigenlijk is alles lekker. En aangezien je toch deelt kan je extra veel uittesten.
IMG_7670Op de grens van het steeds hippere Hofkwartier vind je restaurant Milu. Het is een plek die met zeer veel smaak is ingericht. Al blijven wij liever buiten. Het terras is namelijk ook een ideale plek om een avond door te brengen. Ze serveren verschillende kleinere gerechten. Die je als je wilt ook weer kan delen. Wij vonden de beef teriyaki en de loempiaatjes met gekonfijte eend wel de allerlekkerste. Over de wijn niets dan goeds. Al hebben wij het bij de Verdejo gehouden. Ook voor cocktails kan je hier terecht.

Wat ons betreft mag de zomer nog heel lang duren! Als we het koken dan maar niet verleren…

Waar moeten we volgens jou ook vooral heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *