Den Haag heeft er weer een nieuw eet -en drinkfestival en tijdelijk openluchtrestaurant bij: Sushi Festival JOY. Bij JOY speelt de Japanse keuken een centrale rol. Wij tekenen geen enkel bezwaar aan. Integendeel zelfs. We gaan op het gras van het Westbroekpark zoveel mogelijk van deze lekkernijen uitproberen. Kom maar door met de sushi.


Naast sushi in alle soorten en maten is er ook een ruime keuze aan andere populaire en minder bekende Aziatische streetfood zoals dim sum, sukiyaki, poké bowls, Japanse poffertjes, bao buns en ijsrolletjes. Kiezen word je niet makkelijk gemaakt. Maar een voordeel, een slechte keuze is het bijna nooit. Nagenoeg alles is lekker. We proberen vier verschillende gerechtjes. Waaronder de overheerlijke Japanse poffertjes en een poké bowl met watermeloen en boontjes.

De smaakvolle streetfood combineren we met een wijntje in een recyclebaar glas. Als we om ons heen kijken zien we naast heel veel uitbundige en vrolijke mensen een bonte verzameling aan vrolijke lampionnen, flikkerende neonlampen en kleurrijke Japanse parapluutjes. Dit soort avonden kunnen niet vaak genoeg zijn.


De karaokefans onder ons kunnen geheel in Japanse stijl helemaal los in het karaoke hotel. Vals zingen mag.
(En)JOY!

Festival Joy | 9 tot en met 11 juni | Westbroekpark, Den Haag | Gratis toegang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *