Gastblogger Ilse is dol op stedentrips. Ze wordt blij van zo’n minivakantie waarbij winkelen, lekker eten, cultuur en leuke barretjes bezoeken centraal staan. Maar ja, hoe decadent het ook klinkt. Barcelona, Berlijn, Londen en Praag zijn al van haar lijstje afgestreept. Dus wat nu? Het wordt Reykjavik. Op slechts 2,5 uur vliegen zit je in de hoofdstad van IJsland. Hier moet je volgens Ilse heen. auto
Blue Lagoon
De populaire Blue Lagoon is een absolute must om te bezoeken. In een ieniemienie huurauto rijden ze er heen. Het thermale bad voelt als een heerlijke warme deken waar je nooit meer uit wilt. Ook het feit dat je champagne kunt drinken in het water maakt de beleving compleet. Het is wel wat druk. Dus bestel vooral van te voren je toegangskaartje. Je kunt ook kiezen voor het kleine zusje van Blue Lagoon, Fontana.

Walvissen spotten
Als je in IJsland bent moet je in ieder geval op zoek naar walvissen. Ilse heeft geluk! Ook bezoeken ze een de Flae markt. Je vindt hier traditionele IJslandse lekkernijen (zoals gefermenteerde haai, ieeuwww), hippe kleding en heel veel bont. Tja, in IJsland kan het koud zijn. Over bont wordt hier niet moeilijk gedaan.

walvis
De IJslandse sushi is erg vers. Dus die mag je hier niet missen. Sushibarinn is een goede keuze. Of ze ook sushi met walvis willen? Nee, bedankt!

IMG_0612 IMG_0614 IMG_0613

Golden circle
De zogenaamde Golden circle, is een route van ongeveer 300 km die je brengt langs geisers, watervallen, dorpjes en vulkaankraters. De iphone camera maakt overuren. Dus als je hier bent, mag je dit niet missen. Sluit je dag af in café Bravo. Een klein barretje met eigen gebrouwen biertjes.

Ilse gaat zéker nog een keer terug. De IJslanders zijn extreem relaxte mensen (wat wil je als in een land woont met slechts 329.000 inwoners), het eten is heerlijk en er is veel te beleven.

Voor de volgende keer staat Nationaal Park Pingvellir op de planning. Maar eerst sparen, want biertjes voor €8,00 hakken flink in het budget.

1 reactie op Sushi met walvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *