GESLOTEN – Dat je ze BLT op de Theresiastraat heerlijke pizza’s bakken hoeven we je vast niet te vertellen. Wij waren dus aangenaam verrast dat een paar weken geleden de tweede vestiging op de Willem de Zwijgerlaan werd geopend. Stone by BLT staat op de gevel en deze nieuwkomer hebben we gelijk een bezoekje gebracht. Het gebouw tegenover Paagman, waar vroeger lunchroom Delice zat is onherkenbaar veranderd. De oude serre is gesloopt en zo is er achterin een goede restaurant ruimte gerealiseerd. Hier is duidelijk een stylist aan de slag gegaan want de houten tafels, groene muren en hippe stoelen zorgen voor een frisse maar warme sfeer. Wij ploffen neer op de bank vlakbij de pizzaoven en een enthousiaste ober verschijnt al snel bij onze tafel. Hij vertelt ons dat er een nieuwe kaart onderweg is want nu ontbreken de pizza’s nog. Op de ‘oude’ kaart staat genoeg lekkers. We zien hamburgers, verschillende soorten vis en vlees en salades.

Wij gaan voor een verse pizza parmaham en de pasta vongole. Dan verschijnt er een bordje pizzabrood met olijfolie en kruiden op tafel. ‘Van het huis’, krijgen we te horen. Het borrelhapje valt in de smaak maar ook onze hoofdgerechten smaken goed. De pizza is royaal belegd en heeft een goed formaat.

Als we weggaan wenst de chef ons vanuit de open keuken een fijne avond. Wij kunnen slechts één conclusie trekken: Stone is een aanwinst voor de buurt.

Stone by BLT, Willem de Zwijgerlaan 46a

1 reactie op Stone op de Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *