Slapen op een net iets te zacht luchtbed, ’s nachts op muggenjacht en in de rij staan voor een net niet warme douche. Typisch kamperen. Toch heeft kamperen ook echt zijn romantische kant. Dus, wij gaan vies worden, back to basic en irritante insecten trotseren. We gaan naar de natuurcamping.

Luister naar kwetterende vogels en loeiende koeien
Wakker worden van kwetterende vogels en loeiende koeien. Dat is nog eens vrolijk wakker worden. In Den Haag zijn het wel eens de meeuwen die je schaamteloos wekken. Niet te vergelijken met de echte natuurgeluiden. Vakantiegevoel levert dit zeker op. Eerste kampeerpunt. Wakker worden met een lach.

Zet ouderwets koffie
Je pakt een cupje van meneer Nespresso en je drukt op aan. Owww nee, dat is thuis. Trek er op de camping maar een kwartiertje voor uit voordat je een slok kunt nemen. Je haalt water in een klein pannetje bij een pomp die net niet dichtbij staat, omdat je slippers aan hebt zijn je voeten direct zwart. Nadat je alles in je tent overhoop hebt gehaald om lucifers te zoeken zet je eindelijk het pannetje op je brander. Je hebt geluk. Er zit nog gas in. Na een minuut of 10 gaat het water koken. Met een beetje geluk schenk je het kokend hete water zonder je handen te verbranden in een plastic mok met poederkoffie. Als je dan op je inklapbare stoel de zon ziet opkomen en met je voeten in het natte gras zit proeft het met een beetje inlevingsvermogen als echt Italiaans vakwerk.

Neem batterypack mee 

Dit geluksmomentje wil je natuurlijk delen met vrienden. Of in ieder geval met die ene vriend of vriendin die je hard heeft uitgelachen dat je vrijwillig naar een camping ging. Tuurlijk, batterij leeg. En elektriciteit, nee dat zit niet standaard in een tent. Zorg ervoor dat in je camping survivalkid altijd een opgeladen batterypack of extra batterij zit. Helemaal afgesloten zijn van de moderne wereld is wel wat veel van het goede. En ook die zaklampfunctie kan nog wel eens van pas komen.

Bestel warme broodjes
Je schrijft het nummer van je kampeerplek en het aantal gewenste broodjes op een scheef geknipt papiertje. Deze notitie laat je achter in een bakje. De volgende ochtend ligt het zakje met warme broodjes klaar bij de onbemande receptie. Het verschuldigde bedrag stop je gepast in een roestig antieke blikje. Niets professioneel geregeld en alle risico’s afgedekt. Hier wordt succesvol gewerkt op basis van vertrouwen. Dit zouden we vaker moeten doen.

Speel badminton, pingpong en beachball
Wie kan zich herinneren wanneer je voor het laatst een spelletje hebt gespeeld? Ongetwijfeld heel lang geleden. De camping is de uitgelezen plek om je vriend of vriendin weer eens genadeloos in te maken. Of om te lachen om de verleerde skills.

Kook uit caravanity
Een bbq en buiten horen bij elkaar. Dus ook op de camping. Dankzij een met liefde aangemaakte bbq en het Caravanity campingkookboek fabriceer je met gemak een lekker, maar super simpel gerecht. Zo hoef je zelf niet na te denken en eet je gevarieerder dan enkel sateetjes en hamburgers.

Onze bbq biefstuk, gewikkeld in een wrap met avocado en rucola is een aanrader. Zijn er kinderen mee? Zet een geopend blikje knakworstjes op de bbq. Zo warm. Klaar met bbqen? Gooi het gesprokkelde hout op de kolen. Binnen vijf minuten is het romantische kampvuur een feit. Wie neemt een gitaar mee?

Maak een creatief kussen
Net als je wilt gaan slapen kom je erachter dat je je kussen bent vergeten. In gedachte maak je direct al een notitie ‘massage regelen.’ Maar kamperen is goed voor je creativiteit en aanpassingsvermogen. Je propt wat kleren in het hoesje van je slaapzak en tadaa… een kussen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Gebruik vaatwasser 
Afwassen. Nee, sorry daar worden we echt niet blij van. Kamperen of niet. Je kan je best doen, maar niet alle stadse gemakken gooi je na een paar dagen overboord. Dus de vieze spullen gaan gewoon mee naar huis. Daar wacht de vaatwasser.

Vergeet ongemakken
Vergeet de nadelen, onthoud onze tips en focus je op de charme. Ook jij kan genieten van een kampeeravontuur. Een weekendje zeker.

1 reactie op Stadsmeisje op de camping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *