Wij hebben ons een middag ondergedompeld in het bourgondische zuiden des lands. Ook kort kennis gemaakt met een stukje cultuur en lokale gewoonten. Een speeddate met Maastricht raden we iedereen aan. Want wat een heerlijke stad is dat iedere keer toch weer. 5 keer op en top Maastricht in een vogelvlucht. 

FullSizeRender (75)1. Lunchtip: Vino & Friends
Alleen bij het zien van de naam, Vino & Friends is de keuze snel gemaakt. Dit moet wel op ons lijf geschreven zijn. Bij het betreden van deze gastrobar en winestore kom je direct in aanraking met een mix van Limburgse vriendelijkheid en Italiaanse specialiteiten. We worden zeer gastvrij ontvangen en krijgen een heerlijk aperitief van het huis. Of je nu kiest voor een focaccia parmaham met buffel mozzarella, ravioli of enkel een glas Italiaanse wijn. Het is allemaal even lekker. En smaakt de wijn naar meer? Dan koop je gewoon een flesje voor thuis.
Plankstraat 6, Maastricht

IMG_47822. Unieke boekenwinkel (ook voor niet-lezers)
In Maastricht zitten 12 boekenwinkels. Een daarvan is misschien wel de mooiste van Nederland. In een oude kerk vind je boekhandel Dominicanen. Voor ons als boekenverslinders een waar walhalla. Maar eigenlijk voor iedereen een unieke plek om een kijkje te nemen. Ook als je niet van lezen houdt.
Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht

 

IMG_48413. Doen: Steek een kaarsje aan voor een geliefde
In Limburg kan je bijna niet om kerken heen. Ook in Maastricht vind je er een aantal. De Sint Janskerk staat midden in het bruisende hart van Maastricht, het Vrijthof. Als we er dan toch langslopen vinden we het een mooie gedachte om een kaarsje aan te steken. Links een voor de doden en rechts voor de levenden. Voor het mooiste uitzicht over de stad kan je (behalve op zondag) de toren beklimmen.

4. Doen: Luister naar een fanfare 
Wij hebben het geluk (of de pech…) het is maar net hoe je het ziet. Om de hele middag ‘achtervolgd’ te worden door de St. Fransiscus Fanfare Maastricht. Of je er van houdt of niet. Het maakt het Limburgse gevoel wel compleet. Dus gun jezelf gewoon even een paar minuten om te luisteren.

image-2017-04-27 (3)5. Borreltip: Drink een (wit)biertje bij Van Buuren 
Volgens goed Limburgs gebruik sluiten wij de dag af met een wit biertje op het terras. Onze keuze is gevallen op een Witte Trappist bij Van Buuren op het Onze Lieve Vrouwe Plein. Een fijne spot. Maar zeker niet de enige plek in de binnenstad. Want een ding is zeker aan terrassen, horecagelegenheden en hippe hotspots is géén gebrek in Maastricht. In tegendeel.
Van Buuren, OnzeLieveVrouwePlein 25, Maastricht 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *