Wat is Antwerpen leuk! Het barst er van de nieuwe, hippe tentjes. We hebben er een vijf voor jullie getest. En die zijn ook nog eens allemaal de moeite van het bezoeken waard. Genoeg redenen om snel een keer de grens over te rijden. 

DVRJ6748Otomat
Naar eigen zeggen verkopen ze er ‘Heavenly pizza.’ En ze overdrijven niet eens. Het deeg wordt met Duvel gist gemaakt door een beroemde Italiaanse ‘Mario.’ Dus gewoon ook bier in je pizza. De topping is nét even anders. Wat dacht je van peer en schimmelkaas? Maar héél lekker! Het restaurant is gevestigd aan het water bij ‘Het eilandje.’ Dankzij de industriële look met golfplaten aan de muur is het hip pizza eten. En bestel vooral ook het kaasplankje met hummus. Wat een feest!
Van Schoonbekeplein 11, Antwerpen

QQBO6531Maurice Coffee & Knits
Maurice zijn koffiebar is geïnspireerd op zijn opa, maar uitgevoerd naar de eisen van nu. Je voelt je er direct thuis. Het barst van de creativiteit en inspiratie. De passie voor het werk merk je aan alles. Heb jij wel eens ergens koffie gedronken met uitzicht op hakende mensen zónder dat het oubollig is. Nou, dat kan dus hier! En gaan we nu massaal lege glazen potjes sparen?
Schoenmarkt 35, Antwerpen

TGAE0476Coffeelabs
In een zijstraatje van de drukste winkelstraat van Antwerpen, de Meir vind je deze oase van rust. Coffeelabs heeft een kleine kaart, maar kiezen blijft moeilijk. Doen we pompoensoep, quiche met bacon, pompoen en geitenkaas of toch het broodje oude kaas met verschillende groenten? Alles is lekker én gezond. Frisdrank verkopen ze niet, maar met de huisgemaakte suikervrije kersenlimonade in het assortiment maakt dat niets uit. Dat is eigenlijk veel lekkerder. Vergeet de toeristententen, ga naar Coffeelabs.
Lange Klarenstraat 19, Antwerpen

IMG_8979 Backyard
Met een fiets aan de muur, strakke inrichting en vriendelijk personeel wéér een plek die je niet mag overslaan. Als je in het centrum loopt hoef je geen uren te zoeken naar dat ene leuke tentje. Backyard zit gewoon aan de Grote Markt. Hoe relaxt. En het mooie is, de toeristen hebben het nog niet ontdekt. Het eten is ook nog eens een feest. Wij zeggen perfect. Trouwens, die garnalenkroketjes zijn echt een aanrader!
Grote markt 52, Antwerpen

IMG_8991Horta
Het woord brasserie klinkt wellicht wat bejaard. Toch is Horta een ideale ontbijtplek als je op zondag de Vogeltjesmarkt bezoekt. Voor €9,50 krijg je een luxe ontbijtje, incl. smoothie en gebakken eitje. Niets op aan te merken.
Hopland 2, Antwerpen

1 reactie op Doe ons maar Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *