Een kroketje is toch wel onze favoriete Hollandse snack. Wij sprongen dus een gat in de lucht toen in Den Haag de eerste kroketten winkel van Nederland is geopend. Deze hebben we gelijk een bezoekje gebracht. En toen lieten we de snackteugels varen en hebben we ook de (misschien wel) beroemdste kroket van Nederland gegeten.

IMG_5908De nieuwkomer
In de Papestraat kan je sinds twee weken snacken in stijl. De twee broers verkopen in hun Kroket loket slechts één ding: kroketten. Hier is geen muur te vinden waar je de snacks uittrekt maar je eet ze op in de gezellige zaak of neemt ze mee. Naast de klassieke rundvlees kroket heb je keus uit een stuk of acht variaties. Wij lieten de proeverij (6 mini’s), de populairste (truffel bospaddenstoel) en die special van de maand (Indische) aan ons voorbij gaan want van de pulled pork werden we erg nieuwsgierig. Hierbij namen we één van de drie soorten mosterd, maar er zijn ook zes zelfgemaakte mayonaises waarmee je je snack oppimt. Ons kroketje anders was heerlijk en ook de eigenaar had duidelijk plezier in zijn werk. We komen zeker terug om de andere smaken te proeven.
Het kroket loket, Papestraat 21

De klassieker
Slager P.G. Dungelmann had in 1861 niet kunnen bedenken dat zijn zaak 150 jaar later een begrip in de stad zou zijn. Naast de winkel in de Hoogstraat, New Babylon en de Nieuwe Passage is eind december hun nieuwste zaak geopend. Dit restaurant op de Turfmarkt liepen we gisteren binnen. Het menu met o.a. hamburgers en kip kon ons niet verleiden want als je kroket zelfs wordt genoemd op Wikipedia, moet het wel een bijzonder exemplaar zijn. Ons oog viel op de spinazie-kaaskroket. En ja, we begrijpen helemaal waarom de koninklijke familie hier ook graag eet.
Dungelmann Burgers & Chicken, Turfmarkt 87

Kroket 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *