Drink cappuccino met een verhaal en een zwarte koffie met vele keuzemogelijkheden. Bij de Single Estate Coffeeroasters bestel je niet zomaar een kopje koffie. Je leert ondertussen over de afkomst van de bonen, smaakvariaties en de verwerking. Koffie drinken wordt hier een beleving.

Coffeeroasters

Bij het bestellen van onze koffie vertelt de barista enthousiast over de verschillende opties. We kunnen kiezen uit drie verschillende soorten bonen. Het is net of we wijn bestellen. Onze barista doet niet onder voor een top sommelier. Zoveel uitleg over soorten afdronk, smaaksensaties en boonvariaties.

Bonen uit Ethiopië

We gaan uiteindelijk voor de Semon Abay, een Ethiopische boon. Een experimentele boon met een vleugje winegum, meloen en alcoholsmaak. Deze bonen worden op grote hoogte (2000m) geplukt. De bonen worden op een eerlijke manier verzameld, de lokale boeren worden actief betrokken bij het hele proces. Dit weten we omdat er bij ieder kopje een kaartje wordt gegeven met uitleg over afkomst, werkomstandigheden en de boer.

Coffee roasters

Eigen patissier

Bij het afrekenen ontdekken we dat de Single Estate Coffeeroasters een eigen patissier in dienst hebben. We twijfelen nog even of we de cheesecake croissant alsnog willen proeven. Maar besluiten die toch tot een andere keer te bewaren.

Coffee roasters

Voor de ZZP’ ers onder ons is Single Estate Coffeeroasters ook een uitgelezen plek om een paar uurtjes te werken. Onder het genut van …. precies, top koffie. Er is nagedacht over de (werk)plekken. Dus alle redenen om een keer te proberen.

Bonen voor thuis

Wil je ook thuis genieten van deze eerlijke bonen met een verhaal? Neem dan een zakje koffiebonen mee naar huis. Vergeet niet om de bijbehorende uitleg uit je hoofd te leren. Zo maak je extra veel indruk op je gasten.

Eerst water, dan koffie

Wist je trouwens dat het glaasje water vóór je koffie moet drinken. Zo zuiver je je mond. Wij spoelden tot vandaag de lekkere koffiesmaak met water weg. Dit doen we nooit weer. Beginnen met water dus!

The Single Estate Coffeeroasters, Piet Heinstraat 15, Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.