Mix gespierde golfsurfers, een Spaanse tongval en talloze tapastentjes in smalle straatjes. Doe er een vleugje zon bij. De combinatie die San Sebastian, de Spaanse surf -en eetstad aardig samenvat. Hier kan je eten tot je erbij neervalt. Het lijkt hier altijd borreltijd. Wij dompelen ons een middag onder in dit tapaswalhalla. En eten talloze overheerlijke kunstwerken op een prikkertje. Ga mee op pintxostour. 

In talloze tentjes in de straatjes van de oude stad staan de pintxos, vaak stokbroodjes met veel lekkers waarvan het water je in de mond loopt, uitgestald op de bar. Ze roepen je allemaal toe. Alle veelal kleine tentjes hebben zo hun specialiteit. Er zit dus niets anders op om heel veel te proberen. Gelukkig hebben we rekening gehouden met deze hapjes-lunch en zijn we met lege maag het centrum ingelopen. Wat we ook kiezen. Iedere keuze is een succes. De pintxos spoel je weg met zurito, een ‘doodgeslagen’ mini-biertje.

Tijdens onze lunch wordt de nieuwe stokbroodvoorraad alweer geleverd. Toch is San Sebastian wel meer dan enkel eten. Het is stiekem ook gewoon een hele mooie plaats aan zee met vijf kilometer strand. Dus na de lunchtour kan je eenvoudig rondwandelen langs het strand of door de stad. Om zo weer plek te maken voor het diner.

Hier moet je niet te vaak heen. Wat weerstand bieden tegen al dat lekkers zit er niet in. Maar als je in de buurt bent… Ga op pintxostour in dit hele fijne Spaanse plaatsje.

1 reactie op San Sebastian: tour de pintxos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *