Een regenachtige zaterdagmiddag, uitverkoop en hélemaal niets leuks meer om aan te trekken. We gaan een dagje naar Rotterdam. Van het shoppen is -vanwege de regen- weinig terecht gekomen, maar we zijn wél op leuke plekjes geweest. Er valt genoeg te eten en drinken. 

FullSizeRender_1IMG_9578FullSizeRender“Wat is dit lekker!”
Wanneer je dit bij iedere hap van je broodje denkt, dan heb je een goed lunchtentje gevonden. Als het ook nog gezellig is, is het dubbel bingo. Hier worden we oprecht blij van. Wil je dit ook ervaren in Rotterdam? Ga lunchen bij Picknick.  Wij kozen de sandwich met kiprollade en Croque monsieur. Niet onbelangrijk. Alles is huisgemaakt. En dat proef je.
Mariniersweg 259, Rotterdam

rotterdam-547649_1280Markthal overschat
Met 96 kramen is de markthal momenteel een van de grootste trekpleisters van Rotterdam. Om eerlijk te zijn, zijn wij niet echt onder de indruk. Het is hysterisch druk, sfeerloos en massaal. Het mooie ontwerp van het gebouw maakt een heleboel goed. Let er vooral op hoeveel foto’s er van het plafond worden gemaakt. En het barst er van de mooie producten voor een lekker diner. Vorm vooral je eigen mening en neem een kijkje als je in de buurt bent.
Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam (naast station Rotterdam Blaak) 

IMG_9592 IMG_9594Wijntje!
Na een middag shoppen in o.a. de Nieuwe binnenweg, Meent en Van Oldebarneveldtstraat (Tips!) stoppen we in de artistieke Witte de Wittstraat. Wijnbar het Eigendom is onze eindbestemming. Alleen al qua inrichting (héél veel wijn) een goede keuze. Naast twee Verdejo (een van de 35 wijnen die ze per glas serveren) bestellen we kleine kroketjes met geitenkaas, truffel en serranoham. En die zijn errug lekker!
Witte de Withstraat 44 b, Rotterdam

We zijn van mening dat Rotterdam met de jaren leuker en hipper wordt. Nog meer Rotterdam? Lees ook ons eerdere blog over de Rotterdamse Kleiweg. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *