Laat die wijnflessen de komende dagen maar dicht want de Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur net als het lentebierfestival op de Grote Markt. Laten wij nou net een hele fijne nieuwkomer hebben getest: Roestig Blond. Dit biertje komt natuurlijk uit Den Haag.

Roestig BlondCrowdfunding

Bedenkers zijn Eric en Denise Beugelsdijk. Dit echtpaar houdt niet alleen van bier maar weet ook hoe je het op de markt moet zetten. Met de hulp van crowdfunding hebben ze hun startkapitaal bijeengescharreld. Vervolgens hebben ze met brouwerij Scheveningen hun ideale biertje samengesteld. Ook is goed nagedacht over het flesje, de website en zijn er wervende teksten geschreven. Zo lezen we op het etiket:  ‘Laat de eerste slok een start zijn voor mooie verhalen. Ergens in de zon op een terras, aan de bar, lekker op de bank of daar waar jij wil genieten.’ Onze aandacht hebben ze in ieder geval getrokken en we ploppen gezellig twee flesjes open.

Bruisende bieractiviteiten

Ons valt gelijk de koperkleurige kleur op. We nemen een grote slok en proeven een fris biertje met een vleugje gember. Ook de biersommelier in ons gezelschap is enthousiast over dit Haagse brouwsel. Wij hebben dit drankje in onze achtertuin goedgekeurd maar tijdens de Week van het Nederlands bier (24 mei t/m 3 juni) zijn er natuurlijk betere plekken te vinden voor een proeverij. Zoek je bruisende bieractiviteiten kom dan op 24, 25 en 26 mei naar de Grote Kerk. Wij waren vorig jaar op het Nederlands Bierproeffestival en hebben daar een hele gezellige avond gehad. Verder openen ruim 100 brouwerijen hun deuren dus er valt genoeg te drinken. Kijk hier voor het hele programma en mocht je zelf een Roestig Blondje in huis willen halen, wees er snel bij de eerste 3000 flesjes zijn al zo goed als op. Maar de nieuwe brouwsessie staat al gepland. Bestellen doe je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *