Begin dit jaar maakte La Famiglia aan de Groot Hertoginnelaan plek voor een nieuwe Italiaan: Riso Bianco. Tijdens de coronaperiode hoorden we goede verhalen over hun afhaal- pizza’s en pasta’s. Wij namen er een kijkje.

Sfeervol

De bordeauxrode kleedjes van de voorganger kom je hier niet meer tegen. De zaak is helemaal verbouwd en Riso Bianco ziet er erg licht en aantrekkelijk uit. De grote houtoven, mooie lampen en de leuke wanden springen gelijk in het oog. In de keuken staat Patrick Buyze, die kennen we nog van het Japanse Mochi. Dat belooft al veel goeds.

Keuzestress

Het is een warme avond, het terras aan de voorkant zit al vol maar wij weten een plekje aan de zijkant met uitzicht op de tramhalte te bemachtigen. Het is even wennen die uitstappende tramreizigers pal naast je tafeltje maar ook wel gezellig. De kaart is uitgebreid. Naast verschillende pizza’s en pasta’s vind je ook een aantal vis- en vleesgerechten. De voorgerechten zijn allemaal Italiaanse klassiekers, daar krijgen we keuzestress van. Gelukkig is er ook de antipasti, een verrassing van de chef. Even later staat er een royaal gevuld bord voor ons met allemaal Italiaanse lekkernijen. Een heerlijk begin van onze avond en voor 16 euro scherp geprijsd.

Pizza en pasta

Voor het hoofdgerecht houden we het simpel. Een pasta met tomaat en basilicum en een pizza met San Daniele ham. De pizza heeft een knapperig korstje en is royaal belegd. Wij vinden het vleugje citroen wat we in het deeg proeven erg verfrissend. De pasta is perfect gekookt en valt goed in de smaak. Voor de Italiaanse toetjes hebben we geen plekje meer over dus we sluiten af met alleen koffie. Wat een fijne nieuwkomer!
Riso Bianco, Groot Hertoginnelaan 206

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *