Nieuwe Haagse restaurantjes zijn er om uitgetest te worden. Gelukkig zijn onze vriendinnen de beroerdste niet en gaan ze mee naar de Nobelstraat. Hier heeft restaurant ñ op een idyllische pleintje onlangs de deuren geopend. ñ is een tapasachtig restaurantje met originele hapjes. Ze creëren zo’n 200 vierkante meter écht Spanje in hartje centrum Den Haag. 

restaurant n
Het terras van ñ doet heel Mediterraans aan. Je vergeet bijna dat je in Den Haag bent. Als de Nederlandse zomer een beetje haar best doet, kan je romantisch onder de grote boom zitten. Wij dineren -helaas- binnen. Maar ook hier is het sfeervol. Klein maar fijn.

restaurant n

Je moet wel een beetje out-of-the-box durven te eten. Vergeet de albondigas en tortilla. Hier eet je panzella en gevulde scheermesjes. En je kan van ons aannemen: dit is geen straf. Integendeel zelfs. De kaart is lekker overzichtelijk. Dit maakt het kiezen makkelijk. Aangezien wij met z’n vieren zijn en dol op delen bestellen we de halve kaart. Zo verschijnen er op tafel – naast een flesje wijn- bordjes met:

restaurant n restaurant n

* Spaanse kazen
* Charcuturie (plankje met fijne hammetjes)
* Groene asperges met zwarte truffel
* Panzella van rode biet, tomaten en gekruide croutons
* Pate de Sardines
* Scheermesjes gevuld met bleekselderij, limoen en kervel
* Steak met geroosterde bloemkool

Bij ñ kan je rekenen op een tafel vol lekkers in een omgeving die onmiddellijk een vakantiegevoel oproept. Laat je niet afschrikken door een avond op houten stoeltjes en een wat stuntelige bediening. De tapas en sfeer maken het gegarandeerd goed.

Restaurant ñ, Nobelstraat 22, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *