Hoe vaak je ook al in Parijs bent geweest, het blijft wat ons betreft een fantastische stad. En perfect voor een korte citytrip in de herfst. We zijn opnieuw verliefd geworden.

Parijs
Fietsend langs de Seine
Via Holland Bikes hebben we een fietstocht langs de hoogtepunten geboekt. Want we kennen onszelf. Anders wordt het (blaren) lopen naar de plekken op ons wensenlijstje. Met een beetje geluk heb je net als wij ook een gids die wat interessante feitjes over de bezienswaardigheden kan vertellen.

Parijs
De fiets blijkt perfect om de stad te ontdekken. Je moet je assertief gedragen in het drukke verkeer. Maar dat zijn wij ervaren fietsers wel gewend. Wij hebben geluk met koud, maar zonnig herfstweer. Binnen een paar uur hebben we het centrum verkend. En worden we er weer aan herinnerd wat een fantastische stad dit toch is. Wist je dat de Notre Dame de meest bezochte plek van Parijs is….

Parijjs
Omhoog de toren in
Eens moet de eerste keer zijn om de Eiffeltoren te bezoeken. Om omhoog te gaan. Met een kaartje (incl. tijdslot) op zak, sluiten we aan bij de eerste rij. Je moet even geduld hebben, maar na lange vier rijen kan je genieten van het prachtige uitzicht.

Wij kiezen voor een ritje naar het tweede platform met de lift, maar voor wie zin heeft om naar boven te lopen. Het zijn slechts 700 treden.

Parijs
Vanaf Trocadero heb je trouwens het beste uitzicht op de toren. Zonder in de rij te staan.

Parijs
Parijs
Ontbijten bij Za
Voor vertrek hadden we voor de verandering niet alles vastgelegd. Spontaan belanden we voor het ontbijt bij Za. Een leuke spot naast Forum de Halles. We vinden het bij aankomst wat gek dat er een speciaal plekje voor je telefoon in aangewezen. Maar niet veel later snappen we de reden. Via een lopende band op tafel stopt ons ontbijt recht voor ons neus. Of het iets is waar innovatie centraal staat of de obers gewoon lui zijn, mag je zelf bepalen. Maar wij vonden het een leuke verrassing. Passage de la Canopée

Het doolhof van een winkelcentrum Forum de Halles is wat ons vooral een plek voor een regenachtige of hele koude middag. En voor Lego fans. Want die winkel haalt het kind in je naar boven.

Locatie is key
Locatie, locatie, locatie. We hebben hotel Sophia uitgekozen op de plek. Aan de voet van de Sacre Coeur, op loopafstand van Gare du Nord en aan de rand van Montmartre. Het stadshotel met 24 kamers is prima, maar niet veel bijzonders: kleine basic kamer met lekker bed en goede douche. Precies wat je nodig hebt tijdens een stedentrip.

Ontbijten doen we in ieder geval een ochtend om hoek bij bakkerij Raphaelle. De rij staat niet voor niets buiten. Zo lekker vind je de croissantjes in Den Haag nergens. Ze hebben wel maar één tafeltje om aan te zitten. Anders wordt het toch to go. Un jour sans pain est un jour sans soleil.

Parijs
Place du Tetre overspoeld
De schilders op Place du Tetre hebben geen gebrek aan aandacht. Tussen de toeristen door kan je nog net een blik werpen op de kunstwerken. Maar zelfs daarvoor moet je je best doen. De charme van dit mooie plein is niet meer. Jammer.


Net als de Sacre Couer. Deze prachtige kerk is in het weekend alleen nog een bezoekje waard als je ook toeristen wilt spotten op de trappen, van het uitzicht over de stad wilt genieten en van trappen lopen houdt.
Parijs
We duiken liever een kilometer verder in Montmartre een leuke wijnbar in. Want Franse kaasplankjes zijn onlosmakend verbonden aan een bezoekje Parijs. Kiezen voor een goed plekje wordt nog lastig. Wijnspots in overvloed.

Razensnel met Thalys
Met 300 km/pu brengt de Thalys je in 2,5 uur naar hartje Parijs. Als je precies vier maanden voor vertrek je kaartje online boekt, kost dit retourtje nog geen €100.

Meer Parijs inspiratie? Dat kan, lees dit en dit blog vol tips. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *