Liefhebbers van theater en lekker eten opgelet. De Parade is back in town. Het Westbroekpark is weer omgetoverd tot een cultuur (en wijn) walhalla. Heb je al een avondje Parade in de planning staan? Wij delen onze ervaringen van drie voorstellingen én hebben foodtips. 

1. Boekentherapie
Met open ogen wegdromen. Wij doen het met grote regelmaat. De voorstelling boekentherapie trekt direct onze aandacht. We worden via boeken door auteur Christine Otten meegenomen langs jeugdherinneringen, stappen in een tijdmachine en leren over de heilzame werking van bladzijden vol letters. De voorstelling is interessant en zit goed in elkaar. Het heeft door de gekozen interviewvorm wat weg van een gesprek bij Pauw of Jinek. Geen voorstelling die je moet kijken als je al een fles wijn op hebt, maar wel een als je getuige wilt zijn van een goed gesprek en direct een paar wijze lessen wilt oppikken.

 

2. Parademuseum: ‘Shades of Silence’
Groei, verval en eeuwigheid. In een viertal videoanimaties neemt multimediakunstenares Elise van der Linden ons mee naar haar wereld. We dwalen in stilte langs landschappen en architectuur. Ons voorstellingsvermogen laat ons een eindeloos klushuis zien waar je even doorheen moet kijken (en wat uiteindelijk niets wordt…), een oneindige vlakte waar ieder moment een wild dier kan opduiken en de blauwe lucht van een stedelijke omgeving. Maar grote kans dat jij hele andere dingen ziet. Dat is juist zo bijzonder aan ‘Shades of Silence.’ Als je de oase van rust verlaat, sta je direct weer in de drukte van de werkelijkheid. Het contrast kan bijna niet groter zijn.

3. Lijf
Bij Lijf worden we verrast door een spectaculair dansconcert met een vleugje karaoke, foute muziek en een intiem tintje. Een combinatie die wij niet snel bedenken, maar wel een die een succesformule blijkt. Het dak gaat eraf als de mannen van breakdancegroep 155 hun kunsten vertonen. En wij ons voor even in een ondefinieerbare nachtclub wagen. Met stip een Parade ervaring die wij iedereen gunnen.

Food
De wildzwijnburger met frietjes én truffelmayo van Wild van Zwijn is onze food ontdekking van deze Parade. De burger is niet alleen heel lekker, maar kan je ook nog eens eten op een bijna verborgen terras (niet doorvertellen!) met uitzicht op de rozentuin. Als niet bijpassend, maar o zo lekker voorgerecht hadden wij een hummus plate van Hot Mama Hot. Wist je dat je bij Hot Mama Hot ook vanaf 8 personen kunt reserveren? Ik zou het maar onthouden. Net als dat de sangria op het gras van het Westbroekpark net zo goed smaakt als in Spanje en de wijn altijd naar meer.

Je hebt nog tot 16 juli de tijd om de Parade in Den Haag te bezoeken. Wij moeten ook nog een keer. Want we willen geen jaar wachten op de zweefmolen, silent disco en zelfgebakken poffertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *