Helaas is de tijd van Franse klassiekers en chansons voorbij op de Plaats. Het gerenommeerde restaurant Bistrot de la Place sloot na 22 jaar haar deuren. Na een grondige verbouwing prijkt nu Palmette op het raam. Wij brachten deze nieuwkomer een bezoekje.


Zodra je binnenkomt springt gelijk het enorme tropische tafereel dat de hele muur beslaat in het oog. Uiteraard ontbreken de palmbladeren niet die naar de naam van het restaurant verwijzen. De grote houten bar en de bistro stoeltjes geven het een Frans tintje. Je kan hier de hele dag terecht maar wij schuiven aan voor het diner. De knalgroene bank zit heerlijk en we hebben uitzicht op de Hofvijver. Terwijl een groep Chinese toeristen een paraplu volgt, verschijnt een vrolijke serveerster aan onze tafel. De uitgebreide cocktailkaart laten we aan ons voorbij gaan aangezien we uit 15 wijnen per glas kunnen kiezen. Een kijkje op de kaart leert ons dat hier vooral klassiekers in een nieuw jasje worden gestoken. Hier eet je oesters, steak tartare, garnalenkroketjes en diverse vlees en visgerechten. Maar er is meer..

Kunstige borden
Bas Kokshoorn (voormalig chef van South of Houston) heeft ook vandaag een verrassingsmenu samengesteld. Ai, wij zijn niet zo van de verassingen. Gelukkig pikt de serveerster onze ongemakkelijke blikken op en wil ze best het menu verklappen. Ze dreunt de meest verrukkelijke gerechten op. Met het eten zit het hier wel goed. Het één na het andere kunstwerkje verschijnt op onze tafel. De vissoep van het menu, de coquilles, en de pulpo (octopus) behoren tot onze favorieten. Ook de desserts (een macaron & korstdeeg met rood fruit) vallen in de smaak. Wel ongezellig dat er slechts één ander tafeltje bezet was. Maar verder zijn wij helemaal tevreden over Palmette dat gelukkig net als haar beroemde voorganger een vleugje Frankrijk uitstraalt.
Palmette, Plaats 27 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *