Elk jaar stelt restaurantgids Lekker een ranglijst op van de beste restaurants in Nederland. Den Haag is goed vertegenwoordigd met maar liefst 28 vermeldingen in de lijst van 500 beste restaurants. Wij hebben inmiddels aardig wat toppers uit de Lekker 500 bezocht (19 om precies te zijn) en zetten onze zes favorieten voor je op een rij.

WOX
Sinds 2013 heeft WOX de plek van SAUR op het lange Voorhout ingenomen. Wij genoten van de bijzondere gerechten en goede wijnen. En waren blij dat we door het deel-concept veel van de kaart konden proeven. Lees hier meer over deze culinaire avond. En in de restaurantgids hadden ze ook een fijne avond. Zo is te lezen: ‘Sommige gerechten zijn het omrijden waard. Zo verbluffend goed. En ook de wijnkaart is het vermelden waard, want die is ronduit imposant.’

Waterproef
Valt er iets te vieren? Grote kans dat je ons in Waterproef aantreft. Uitkijkend over de haven heb je gegarandeerd een heerlijk avondje uit. Hier lees je meer over dit heerlijke restaurant aan de haven. En in Lekker lezen we zelfs: ‘Zo veel moois en enthousiasts van zowel spijs als wijn als bediening moet beloond worden en daarom staat deze zaak op de drempel van de Top-100.’

Weduwe van der Toorn
Het oudste visrestaurant van Scheveningen heeft zware tijden gehad. Herman den Blijker kwam in 2012 in actie en gaf Weduwe van der Toorn een make-over. Inmiddels is Edwin van de Goor (Seinpost) de eigenaar. Op deze vrijdagavond is er geen tafeltje meer vrij dus het tij lijkt gekeerd te zijn. Dat lijkt Lekker te bevestigen want ze zijn voor het eerst in hun gids opgenomen. ‘Aangename doe-maar-gewoon zaak” schrijven ze en daar kunnen wij ons helemaal in vinden.

Oogst
Toen Oogst nog maar net zijn deuren had geopend op de Denneweg waren wij al enthousiast. Een kaart met 10 gerechten en veel van de ingrediënten komen uit eigen moestuin. Op vrijdagavond zit het helemaal vol. De wat zenuwachtige ober bedient ons fanatiek. De kaart is gevarieerd en bevat verrassende combinaties. Voor drie gangen betaal je slechts €19 en alle flessen wijn zijn even duur. Dat is nog eens overzichtelijk. Wij hadden hier een heerlijke avond net als het Lekker-team: ‘Alles wat we proeven is puur van smaak en van hoogwaardige kwaliteit.’

Capriole café
Van verlaten fabriek tot Haagse hotspot. We hebben het over het Capriole Café. Ze staan bekend om hun burgers en koffie. Op ons tafeltje verscheen een pulled pork burger. En ja, die burger was inderdaad heerlijk. Al blijft het lastig zo’n gevaarte charmant op te eten. Lekker heeft zich niet aan de burgers gewaagd maar looft de uitstekende en eigentijdse schotels die uit de keuken komen. En daarom staan ze dit jaar voor het eerst in Lekker.

Palmette
We sluiten af met nog een nieuwkomer: Palmette. Met het eten zit het hier wel goed. Het één na het andere kunstwerkje verscheen op onze tafel. De vissoep van het menu, de coquilles, en de pulpo (octopus) behoren tot onze favorieten. Ook de desserts (een macaron & korstdeeg met rood fruit) vielen in de smaak zoals je hier kunt lezen. De restaurantgids vond het interieur met de Rousseau-achtige kleurtafelrelen mooi en kon zowel het uitzicht op De Plaats als het eten waarderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *