Wat doe je als een hittegolf warmterecords aan het breken is? Verkoeling zoeken op het strand natuurlijk. We hebben onze favoriete strandtenten op een rij gezet:

Aan het Zwarte Pad zit je eigenlijk overal leuk maar Patagonia is stiekem onze favoriet. De reden? De kaart! Van hun quinoa salade, verse vis en knapperige calamaris worden we erg blij. Maar een hamburger of bitterbal kun je hier ook bestellen. De perfecte afsluiter is natuurlijk het Pavlova torentje van Meneer Chocola.

Soms heb je een avond dat alles klopt. Gezellige bediening, lekkere huiswijn, biologisch eten en goed gezelschap. Dat hadden wij vorige week bij Buena Vista Beachclub. We ploften in de kleurrijke loungekussens tot de zon onderging. Wat wil je nog meer?

Mogen de kinderen mee naar het strand? Ga dan naar Solbeach. Hier geen afgeschermd terras maar zitjes aan de speeltuin. Jij lekker met een drankje aan de kant, terwijl de kleintjes zich vermaken met al het beschikbare speelgoed. De bbq op tafel vindt iedereen heerlijk. En onze tip voor wijnliefhebbers: vraag naar een glas op voet, anders krijg je zo’n waterglas.

At the copa, Copacabana’, Barry Manilow zijn we hier nog niet tegengekomen. Al zou hij Beachclub Copacabana vast waarderen. Bestel in de gezellige zitjes eens een verse smoothie of hun betaalbare daghap van €12,50. Als je dan door je wimpers naar de zee kijkt, waan je je heel even in Rio de Janeiro.

Copa2

Een kledingwinkel, surfschool, warme douches en een groot terras. Heart Beach valt in de categorie strandtent plus. Hipsters kiezen voor de buren, strandtent Wij. Hier ga je heen voor het relaxte publiek, bitterballen en volle bierglazen. En het hoge terras geeft een perfect uitzicht op alle surfers in zee.

En dan eindigen we bij De Staat, een paar jaar geleden door Nieuwe Revue uitgeroepen tot beste strandtent van Nederland. Je eigen drankjes bestellen bij de bar vinden we niet leuk. Door hun geweldige tosti’s zien we dit door de vingers. Maar hun grote pluspunt is wel de omgeving. Je moet eerst een stuk door de duinen voordat je op dit rustige stukje strand belandt. En dat weten al die toeristen lekker niet.

De staat staat-28_455_302_s

1 reactie op Op naar het strand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *