Soms lees je zo’n goed boek dat je het verhaal aan iedereen wil aanrader. Dat hadden wij niet één maar liefs vier keer. Daarom dé leestips van dit moment:

De grote stilte, John Boyne. Kindermisbruik in de katholieke kerk is zeker geen vrolijk onderwerp maar John Boyne weet er een aangrijpende roman van te maken. De Ierse pater Odran Yates vermoedt wat zijn collega’s allemaal uitspoken maar geeft zijn vrienden het voordeel van de twijfel. Maakt dit hem net zo schuldig? Wie De jongen in de gestreepte pyjama heeft gelezen, weet hoe mooi deze man schrijft.

Denken aan vrijdag, Nicci French
De boeken van Nicci French belanden standaard bovenaan de bestsellerlijsten. En dit nieuwe deel in de Frieda Klein-serie bewijst weer eens waarom. Als de ex van onze favoriete psychotherapeute wordt vermoord is zij de hoofdverdachte. Lukt het haar de politie naar de echte dader te wijzen of heeft zij toch bloed aan haar handen kleven?

Het negerboek, Lawrence Hill
Bij het lezen van dit boek denk je constant: dit is echt gebeurd! De jonge Aminata wordt uit haar Afrikaans dorp ontvoerd en op een slavenschip naar Amerika gezet. Ondanks de verschrikkingen die ze moet ondergaan geeft ze haar droom niet op: haar vrijheid terugkrijgen. Een stukje geschiedenis dat niet mag worden vergeten, alleen daarom al het lezen waard.

1. negerboek

Koud spoor, Carina van Leeuwen
Voor een goede thriller blijven wij graag de hele nacht op. Als het verhaal dan ook nog eens in onze eigen stad afspeelt, is dat helemaal geweldig. Forensisch rechercheur Renee Spoor vindt door heel Den Haag vuilniszakken met lichaamsdelen. Wat volgt is een spannende zoektocht naar de dader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *