‘Dat moeten we vaker doen’, verzuchtten we vaak na een theater-of museumbezoekje. Niet voor niets is ons voornemen om 2017 tot ons culturele jaar te bombarderen. We hebben de eerste weken van dit nieuwe jaar al goed besteed en deze culturele uitjes zijn het delen waard:

Museum van 45 miljoenimg_4695
Les 1: Voor het nieuwe Museum Voorlinden in Wassenaar moet je meer dan een halve middag uitrekken. Les 2: Neem je wandelschoenen mee. Want naast de gevarieerde kunstcollectie van eigenaar Joop Caldenborg behoren ook de daar omheen liggende tuinen, bossen, duinen en weilanden tot dit museumbezoek. Les 3: Blijf eten! Het strakke restaurant heeft heerlijke appeltaart en ook de rest van de kaart zag er top uit. Les 4: Je zal je verbazen. Een museum vol originele kunstwerken vol prachtige details. Vooral naar het zwembad, de trap en dit zonnende stel bleven wij kijken.

Trommelgeweld!
Ritmisch kun je ons niet noemen maar misschien maken de mannen van Percossa het beste in ons los. Op 27 januari treden ze in Diligentia op met de voorstelling The Real Deal. Ze beloven een knettergekke show vol bizarre acts en steengoede muziek. Wij werden nieuwsgierig en hebben kaarten gekocht (en er zijn er nog een paar beschikbaar). Je kan voor de voorstelling gratis een humoristische workshop volgen om zelf het trommelgevoel op te wekken. We laten nog weten hoe dit avondje ’theater anders’ beviel.

In het nieuw
Onze opa en oma kwamen er al en ook wij hebben als kind menig uurtje in het populair-wetenschappelijk museum Museon doorgebracht. De verbouwing van de bovenverdieping was een goede reden om er weer eens een kijkje te nemen. De vele opgezette dieren hebben plaatsgemaakt voor de tentoonstelling One Planet. Het gaat over de eerlijke verdeling van voedsel, water, energie en de vele verschillende culturen. Interactie is het toverwoord. Je kan vissen vangen, koken met insecten en testen hoeveel energie je opwekt als je danst. Leuk voor kinderen maar ook wij hadden een top middag.

Tip…
Staat 18 maart al in je agenda? Op de eerste Museumnacht kids openen de beste Haagse musea hun deuren. Bestel deze maand nog je kaarten voor slechts 5 euro en neem een kijkje in o.a. het Gemeentemuseum, Escher in het Paleis, het Bunkermuseum en heel veel meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.