Oostenrijk is de ultieme bestemming voor een actieve zomervakantie. We zijn verrast door de veelzijdigheid op grote hoogte. De bergen zijn groen nog wel mooier dan wit. 5 x doen in Oostenrijk in de zomer. 

Suf, oubolig en saai. We moeten eerlijk bekennen dat we voor vertrek vooroordelen hadden over een zomertrip naar Oostenrijk. Maar die zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Want dit land heeft zoveel te bieden. Voorwaarde: je moet wel van een beetje actie houden.

OostenrijkZwemmen in een bergmeertje
Je hoeft vaak maar een klein stukje te lopen voor een bergmeer. De meren schreeuwen om een verfrissende duik. We kunnen wel uit ervaring vertellen dat het smeltwater heel, heel koud is.

Oostenrijk Oostenrijk Oostenrijk Sneeuw in Augustus
Het is niet gebruikelijk dat er veel sneeuw valt in Augustus. Maar wij hebben geluk. De sneeuw blijft bij 20 graden op 2000 meter een dag liggen. We trekken er dan ook snel op uit voor een winterse wandeling. Het is surrealistisch en voelt onwerkelijk, maar wat is de omgeving sprookjesachtig.

OOstenrijkOostenrijkHiken over de Alpenweide 
Het aantal wandelroutes in Oostenrijk is gigantisch. Zowel in lengte, hoogte en niveau. En het mooie is, je hoeft echt geen fitgirl te zijn om over alpenweides te lopen. Al is het net buiten de gebaande paden wel wat rustiger. Maar ook daarvoor hoef je niet altijd een topconditie te hebben. Doorzettingsvermogen, goede (wandel)schoenen en zin in actie is vaak genoeg.

OostenrijkWatervallen bezoeken 
Ook watervallen zijn geen zeldzaam verschijnsel in de bergen. Je hebt een grote kans dat je er tijdens een van je wandelingen een tegenkomt.

OostenrijkWandel op grote hoogte 
Soms moet je oversteken van de ene berg, naar de andere. Een brug kan -als je geen last hebt van hoogtevrees- uitkomst bieden.

Ben je al overtuigd? Om je nog enthousiaster te maken: de Oostenrijkse wijn is ook heel lekker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *