Ontsnappen uit een afgesloten kamer door puzzels op te lossen. Zoiets kunnen ze alleen maar in Japan bedenken. Inmiddels zijn de escape rooms ook in Nederland een echte hype geworden. In de haven van Scheveningen zit er ook eentje. Aangezien wij wel van een mentale uitdaging houden lieten we ons vrijwillig opsluiten (én wat was dat leuk!)

Hiërogliefen

Met een witte helm en blauwe bodywarmer worden we getransformeerd tot echte archeologen (goed staat deze outfit ons niet dus die foto houden we lekker voor onszelf). De spelleider brengt ons in de stemming met een spannende inleiding. ‘Er is een tombe ontdekt, helaas is iemand op een boobytrap gestapt en is de uitgang geblokkeerd. We moeten een nieuwe uitgang zoeken en dankzij de zes amuletten die je onderweg kan vinden zal die opengaan.’ Vol spanning dalen we een donkere trap af en komen in een smalle ruimte vol hiërogliefen, flakkerende kaarsen en onheilspellende muziek. We wanen ons gelijk in het oude Egypte. Met een zaklamp en vertaalblad proberen we de tekens te ontcijferen om verder in de gang te kunnen komen.

Rennen!

Talenten zijn we blijkbaar niet want na een minuut of 20 ploeteren zonder resultaat, klinkt er een stem door de luidspreker met een tip. Gelukkig kunnen we zo éindelijk de volgende ruimte bereiken. Die puzzel kunnen we wel aan en via schuivende wanden staat ons een nieuwe uitdaging te wachten. Met gewichten en het nodige denkwerk klapt er weer een luik open. De laatste kamer ziet er wel heel erg onheilspellend uit en de mummie in de tombe laat zelfs de stoerste van de groep bibberen. Hier moet een code worden gekraakt én met ouderwets zoekwerk de laatste amulet worden gevonden. Als die is ontdekt gaat het licht uit en dankzij de special effects rennen we zelfs naar de uitgang.

Vol adrenaline staan we even later in het daglicht te knipperen. We zijn binnen het uur ontsnapt (dankzij die tip moeten we toegeven). Maar wat was dit leuk. Een uur later zitten we nog druk na te praten en alles te analyseren. ‘Waar vond jij dat puzzelstukje’, ‘Lag er echt iets onder het zand’ en ‘Hoe zag jij dat luik zitten?’ Wat was dit een spannend en gezellig uitje en nu snappen we gelijk waarom die escape rooms zo populair zijn.

Escape room Scheveningen, Schokkerweg 44

1 reactie op Ontsnappen uit een mummie escape room

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.