Wedden dat je november fluitend en energiek doorkomt. Je zou bijna vergeten dat het buiten koud, nat en donker is. Gewoon veel te lachen, nieuwe avonturen te beleven en er op uit te gaan. Wat ons betreft wordt deze maand een groot feest. Onze 7 tips voor deze maand:

FullSizeRenderBezoek Søstrene Grene
Mix Hema, Ikea & Flying Tiger en je krijgt Søstrene Grene. Wat? Ja. Søstrene Grene. Een nieuwe Deense winkel in de Haagse Spuistraat. In de winkel hangt een bijna serene rust. Ze hebben een breed assortiment van dingen waarvan je denkt ‘Hoe heb ik het al die jaren zonder gedaan.’ Grote kans dat je met iets héél handigs naar huis gaat.

Check Hello It’s me
Cd’s kopen doen we al lang niet meer. Of nu toch een uitzondering? Hoe dan ook, op vrijdag 20 november komt 25, het veelbesproken nieuwe album van Adele uit. Dus scroll in je Spotify in ieder geval een keer naar Hello it’s me en zet hem op volle kracht aan. Of je het mooi vindt of niet. Reken er maar op dat je haar muziek nog heel veel gaat horen.

Luister naar Arthur Japin
Houd jij van boeken én Arthur Japin? Dan moet je donderdagavond 19 november bij Paagman op de Frederik Hendriklaan zijn. Hij vertelt over zijn nieuwe roman ‘De Gevleugelde.’ Geen Japin fan, maar word je wel blij van lezen? Donderdag staat ons blog vol met nieuwe boekentips!

Kijk naar voetballers dansen niet
Gespierde voetballers van ADO Den Haag in een tutu en maillot. Een choreografie op de middenstip. Zie je het al voor je? Het lijkt onwerkelijk. Toch kan je het vanaf zondag 22 november zien op NPO 2. Als dat niet hilarisch is. Bekijk alvast een voorproefje van spelers van Arsenal:

Ga naar 007
Heb jij al een avondje 007 in de agenda staan? Als je de recensies mag geloven moet iedereen deze maand de 24ste James Bond film, Spectre zien. 007 heeft toch een ongrijpbare aantrekkingskracht die wij niet altijd snappen. Wil je naar de bios, maar zit je niet op geweld te wachten. Dan is -voor vrouwen- ‘Ja, Ik wil’ een prima alternatief. Heerlijk hersenloos zwijmelen is gegarandeerd. Binnen 5 minuten kan je de afloop al inschatten, maar dat maakt helemaal niets uit.

Start Theaterseizoen
Het theaterseizoen is begonnen. Heb jij al een avondje cultuur op het programma staan? Wij beginnen 12 november met ‘Uit diep Blauw’ in het theater aan het Spui. Volgens de regisseur een geestig drama vol suspense over idealisme en opportunisme. Nou, we zijn benieuwd. Of we het wat vinden vertellen we zeker na afloop. Zo niet, dan barst het nog van de andere top voorstellingen.

Stap culturele grenzen overaffiche-Crossing-Border-2015-300px-breed1
Wil je je helemaal onderdompelen in de wereld van literatuur, film en muziek? Breng een bezoek aan het 23ste crossingborder festival. Dit festival vindt plaats van 12 tot 17 november op diverse plaatsen in Den Haag. Wij vinden hun doel “grote namen en nieuwe talenten uit de literatuur- en muziekwereld op het festival samenbrengen en grenzen tussen kunstvormen doorbreken” in ieder geval mooi. Dus wij gaan zeker talent spotten en enkele voor ons niet standaard voorstellingen bezoeken. Of in ieder geval een poging daartoe doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *