Heb je het al gehoord? Den Haag krijgt er weer wat potentiële hotspots bij. Deze drie restaurants openen in 2018 hun deuren en het zijn heuse topchefs die achter het fornuis staan. Wij kunnen niet wachten tot we deze culinaire nieuwkomers een bezoekje kunnen brengen!

Aziatische topper
Restaurant HanTing verloor afgelopen maand een Michelinster maar chef-kok Han Ji ziet dit als moment om te vernieuwen. Op dezelfde locatie in de Prinsenstraat opent in maart Zhēng (stoom). In dit gloednieuwe restaurant staan chineese gestoomde hapjes centraal. Verwacht geen petieterige schilderijtjes met bloemetjes en bijtjes, maar strakke gerechtjes met krachtige smaken. Op 1 maart start de verbouwing. Wie toch nog in HangTing wil eten kan de komende weken nog aanschuiven. Daarna verhuist het naar de andere kant van de wereld: de Chinese hoofdstad Beijing.
Zhēng, Prinsestraat 33

nieuwInternationale nieuwkomer
Het Italiaanse restaurant Il Senso maakt plaats voor 6&24. Op papier klinkt het al geweldig: lokale, pure producten zonder poespas. Je eet ze op in een moderne omgeving met veel groen en een industriële sfeer. Je kan de kok via de open keuken aan het werk zien. Dat het met de kookkunsten wel goed zit, geloven we direct aangezien Rik van de Laar zeven jaar bij driesterrenrestaurant De Librije heeft gekookt. Zijn vriendin Saskia heeft in diverse sterrenrestaurants in de bediening gewerkt. Dit samen met haar passie voor wijn, zijn de gasten vast in goede handen. Gelukkig wordt ons geduld niet op de proef gesteld want 9 januari opent 6&24 .
6&24, Nobelstraat 13

Iberisch pareltje
Den Haag boft, nog een sterrenchef gaat hier een nieuw avontuur aan. Marcel van der Kleijn opent eind maart restaurant Tapisco aan de Kneuterdijk. Tapisco is een combinatie van de woorden tapas en peticos dus hier eet je kleine gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken. De chef trakteert de gasten op maar liefs 24 verschillende kleine hapjes. De bediening loopt rond met grote schalen waar je iets van af kan pakken. Dit klinkt ons als muziek in de oren. Het pand waar bijna driehonderd jaar een boekhandel heeft gezeten wordt op het moment helemaal verbouwd en daarna ingericht door de Britse ontwerper Colin Finnegan die ook Oogst in de Denneweg onder handen heeft genomen. Wij tellen af tot eind maart!
Tapisco, Kneuterdijk 11 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *