5 verschillende jurkjes voor een bruiloft. Hakken die je voeten afknellen. Dat jasje waarvan de kleur je bleek maakt. Iedereen heeft ongebruikte items in zijn kledingkast. Zonde van de ruimte. Dus weg ermee! Je kan niet alles blijven bewaren. Maar weggooien is toch echt veel te zonde. Wat doe je met die mooie kleding die jij toch nooit meer gaat aantrekken?

Ruilen zonder bon 
Pas, kraak af en combineer. Houd een kleding-ruil-feestje met vriendinnen. Benodigdheden: een kledingrek, een paar flessen wijn en vriendinnen met een ontplofte kledingkast. Een leuke middag, nieuwe kleding en een opgeruimde kast in één. Hoe leuk is het als een vriendin nog veel plezier kan hebben van jouw aankopen.

Kartonnen doos voor goed doel
Wanneer je een kartonnen doos hebt kan je je overtollige kleding gratis verzenden naar een goed doel. Nagenoeg een kwestie van inpakken, verzendlabel downloaden en versturen. Je maakt mensen blij die jouw afdankers echt goed kunnen gebruiken.
Vinkje op je goede daden lijstje!

Verkoop en verdien
Wil je dat je kleding nog wat geld oplevert? Kijk eens of er in je buurt tweedehands of vintage winkels zijn die de kleding voor je willen verkopen. Wij zagen laatst een oude jurk in de etalage hangen. Hij bleek na een dag verkocht te zijn. We kregen mooi 40% van de verkoopprijs. Kan je toch weer andere kleding voor kopen. Na een poosje niet verkocht? Dan kan het altijd nog naar een goed doel.

Knippen maar
Zet de schaar erin en knippen maar. Je hebt bijvoorbeeld een aantal paar hoge laarzen in je kast liggen. Maar ja, die zijn uit. Dus die draag je niet meer. Knip ze af en laat het bovenrandje evt. stikken door een schoenmaker. Het  resultaat is verbluffend. Het voelt echt als gratis nieuwe schoenen.

Marktplaats
Wij zijn niet heel goed in het verkopen van onze overtollige kleren. Toch blijft Marktplaats een goede oplossing voor wat duurdere en exclusieve kleding. Voor sommige een hoop gedoe, voor andere een sport. Er zijn nu ook wijken die een speciale buurpagina hebben opgericht. Die van het Statenkwartier is booming. Het leuke is wel dat je op die manier diverse buurtgenoten ontmoet.

Maak iemand blij
Geef items weg aan vrienden of bekenden waarvan je zeker weet dat jouw miskopen hen blij maakt.

1 reactie op Niet weggooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *