Met fijne sneakers, een bak vol energie en een stapeltje dollar biljetten kan je in een dag of vier enorm veel van de stad der steden zien: New York. Een citytrip om nooit te vergeten. En tips om te onthouden. 3 x skyline, anders en verplicht!

Ruim 90 km gewandeld (zonder blaren), tientallen metroritjes (koop 7-dagen metrokaart), vele cappuccino’s to go en tig nieuwe plekken ontdekt. New York is zeker in het voorjaar een stad die in je kruipt. En je nooit meer loslaat. Wat houden wij van deze plek. Ok, het is soms een beetje druk, maar dat nemen we voor lief.

3 x skyline

De skyline van New York is zo uniek. Wij krijgen er geen genoeg van. Op deze drie plekken zie je de wolkenkrabbers uit verschillende hoeken.

New York
1. Roosevelt Island is helemaal in de lente een geweldige plek!
Willemsburg
2. In Williamsburg zagen we deze zonsondergang
skyline
3. Op de boulevard van Hoboken word je beloond met deze view.

3 x anders

Hudson Yards
1. In Domino Park, Williamsburg breng je moeiteloos een relaxte middag door.
Hudson Yards
2. Maak een selfie voor deze creatieve wall in het gloednieuwe, luxe winkelcentrum Hudson Yards. En shop ondertussen tot je erbij neervalt.
Roosevelt Island
3. Geen sneeuw te bekennen, maar deze gondel brengt je eenvoudig naar Roosevelt Island. Dit tripje maakt je helemaal gratis. (met een metrokaart)

3 x verplicht

world trade center
1. Sta even stil bij het 9/11 monument. De roos is een aandenken aan de verjaardag van een slachtoffer.
yankees
2. Bezoek een sportwedstrijd. Wij hebben onze ogen uitgekeken bij de Yankees. Voor een paar dollar zit je al op de tribune. Durf jij een emmer (!) met friet en kipvleugels te kopen?
Gugenheim
3. New York barst van de prachtige musea. Bezoek er in ieder geval eentje. Alleen al het gebouw van het Gugenheim is de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *