In het weekend zijn we veel buiten. In Den Haag vind je zo’n 222.0000 voetbalvelden aan duingebieden, parken en landgoederen. Dus altijd alle ruimte om de natuur in te gaan. Wij ontdekken wandelend in de zon het bosachtige park op landgoed Ockenburg. 

De telefoon is opgeladen. Niet alleen voor de fotos van al het moois wat we onderweg zien, maar ook als gids, boswachter en wegwijzer. Dankzij de Beleefroute van Zuid-Hollandslandschap leren we tijdens het wandelen van alles over dit oude, historische landgoed. Jong en oud beleeft hier een heleboel plezier aan.

Een rondje wandelen wordt interactief, de tijd vliegt voorbij en de 10.000 stappen worden met gemak gehaald. We spotten halsbandparkieten, spechten en bekijken holle bomen. Dankzij de app verlaten we de verharde paden en lopen we regelmatig helemaal alleen. We zijn ongemerkt 1,5 uur verder.

Onderweg komen we langs het zogenoemde hyacintenbos. Hier schijnt het in het voorjaar prachtig te zijn. En heerlijk te ruiken. Alleen nu even niet.

In stijl sluiten we de fijne winterwandeling af. Bij Brasserie Ock wacht de warme chocomelk op ons.

Monsterseweg 4, Den Haag 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *