Een mini- citytrip midden in de lockdown. Hoe leuk kan dat zijn? Nou, neem maar van ons aan: Fantastisch! Je hoeft alleen te bedenken wat wél allemaal kan.

Cozy Pillow

De voorpret begint al bij het inpakken van ons koffertje. Die stond al veel te lang ongebruikt in de kelder. Het normaal irritante geluid van de rollende wieltjes klinkt ineens al muziek in de oren. Na een kort ritje zijn we op onze bestemming voor een nachtje: Utrecht.

In Utrecht zijn we al vele malen geweest, maar nog nooit eerder hebben we er in een boutique hotel geslapen. We checken in bij Cozy Pillow. Van de kleurrijke kamer zijn we a la seconde fan. Ook de ligging is ideaal. In deze periode is centraal én rustig namelijk eenvoudig mogelijk. Het lijkt zelfs wel dat de Dom zich gedeisd houdt.

Onze kamer heeft ook een heel schattig klein balkon, met uitzicht op de Dom en de Steenweg. In de badkamer staan fijne producten. Die we natuurlijk allemaal testen!

cozy pillow

House of Fred Utrecht

Tijdens ons verblijf hebben we gelijk een nieuwe outfit gescoord. Want ons arrangement was inclusief shopafspraak en nog leuker: shopbudget. Bij House of Fred hebben we alle tijd om wat leuks te vinden. En met succes. Dat personal shoppen gaan we zéker missen als de winkels weer helemaal open gaan.

Pinchos

pinchos

Met het zien én proeven van deze pinchos wanen we ons even in Spanje. Ze smaken namelijk net zo lekker als ze eruit zien. Bij Het Zuiden weten ze dus wel waar je twee citytrippers gelukkig mee kan maken.

Kaasbar Utrecht

De wandelrondjes in de buurt die kennen we inmiddels wel. We worden tijdens de stadswandeling door Utrecht extra enthousiast van de verschillende nieuw ontdekte plekjes. Alleen dat is al een uitje waard.

kaasbar

Zo stuitte we onder andere op de Kaasbar. Ze verkopen precies waar wij blij van worden: kaasplankjes to go. Met ons plankje in de hand installeren we ons aan de gracht in de zon. Pas na een uur chillen op de grond concluderen we dat een stoel ook wel fijn was geweest.

grachten borrel

Hotelkamer diner

We hadden ons schattige dinertafeltje voor twee al gespot toen we in onze kamer aankwamen. Als er wordt aangeklopt voor het eten voelt het alsof we écht even uit eten zijn.

hotelkamer diner

Ons hotelkamer menu wordt bezorgd door Madeleine. We eten een goedsmakend visje met als dessert: madeleines. Na het eten zetten we al het vieze servies in een bak voor de deur. Kaboutertjes bestaan toch wel.

Anne&Max maken ontbijt

anne max

Na een ontspannen nacht staat het ontbijt netjes voor de deur. Anne & Max waren vast al vroeg in de weer om ons in de watten te leggen. Ontbijten in bed hebben we al heel lang niet gedaan, dus daar brengen we met plezier verandering in. We vertellen er niet bij dat er op de achtergrond een hele foute vrouwenfilm te zien was. Die zo vreselijk slecht was, dat het grappig werd.

Gewapend met een mooie bos bloemen van de wekelijkse bloemenmarkt op Janskerkhof en blije hoofden verlaten we Utrecht. Ons lockdown uitje was misschien wel nóg leuker dan wanneer alles weer mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *