Tijdens de Poëzieweek (28 jan t/m 3 feb) draait alles om het gedicht. Voor ons een goede reden om eens in de wereld van de poëzie te duiken. En dankzij Lars, wijngadgets en groeipapier werden wij blij verrast

Een rondje gedicht
Drink je liever een lekker glaasje dan dat je een dichtbundel pakt? Dan is deze uitvinding vast wat voor jou. Op deze vrolijke druppelvangers staan twintig verschillende dichtregels van o.a. Martin Bril, K. Schippers en Ingmar Heytze. Bijvoorbeeld deze: Mijn leven is niet groter dan mijn wijnglas (Jacob Israël de Haan) of Wat nergens op lijkt is echt (J.A. Deelder).
Je raakt nooit meer je glas kwijt én je pakt ook nog een subtiele dichtregel mee. Ook een goede ijsbreker om een gesprek te beginnen.

Herkenbare poëzie
De versjes van Lars bezorgen je beslist een glimlach. Geen ingewikkelde proza maar korte heldere gedichtjes. Wat dacht je van deze:
Wat ik niet zeggen kan
als ik je aankijken moet,
gaat met m’n ogen dicht
en een zoen heel goed

Wij vinden zijn versjes direct en treffend. Op 4 februari verschijnt Lars’ nieuwe versjesboekje #HebLief. Zeker die €10 waard.

In de grond
De gedichtjes op de plantbare kaartjes van JIP! moet je goed in je opnemen. Ze gaan namelijk de grond in en groeien uit tot tot een plantje, bloem of kruid. Je hebt ze met vijf verschillende gedichten, onze favoriet is Lavendel (€3,95)

Lavendel2

De poëzieweek
Stefan Hertmans (je kent hem van Oorlog en Terpentijn) schreef het Poëziegeschenk van dit jaar. Vanaf € 12,50 aan poëzie krijg je zijn bundel Neem en lees cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *