Ramen is in Japan één van de meest populaire gerechten! Het is de hoogste tijd om kennis te maken met deze noedelsoep. We gaan lunchen bij Momiji Ramen aan de Gedempte Gracht. En gaan de soep vol overgave met stokjes te lijf.

Ramen momiji

Snelcursus Ramen

Voor wie net als wij ook een snelcursus Ramen wil. Een kom Ramen bevat bouillon, noedels en een topping van vlees of groente. Ramen hebben een elastische structuur en worden heel kort in heet water gekookt. Je eet Ramen (dus lees soep) bij voorkeur met stokjes. Ja, stokjes! Of voor de valspelers een hele grote lepel.

Eigenlijk is het comfortfood wat je wilt eten als niemand kijkt. Maar wij hebben een plekje aan het raam. Dus we moeten toch wel onze uiterste best doen om professioneel te eten. Nou, we kunnen je een ding vertellen: dat is mislukt.

Soep met ongewillige noedels eten met stokjes vergt wel wat oefening. En ziet er alles behalve charmant uit. Dus doe dit met iemand die je al goed kent (en zeker niet op een eerste date!) En trek geen kleren aan waarop vlekken te zien zijn. En onthoud: slurpen mag. Of moet zelfs.

Kip ramen

Wij kiezen na een korte studie op de menukaart voor de ramen met kip. Het besteltempo ligt bij Momiji vrij hoog. Dus realiseer je dat je niet heel veel tijd hebt om een keuze te maken.

De kip wordt wordt apart van de lichte soepbasis met noedels geserveerd. Maar eerlijk is eerlijk. Het kost wat inspanning om een hapje te nemen. Maar als dat eenmaal is gelukt, dan is de smaak heerlijk! Het harde werken wordt meer dan beloond.

momiji ramen

Ramen eten doe je niet hoofdzakelijk voor de gezelligheid. Uitgebreid kletsen aan een tafeltje doe je hier niet zo snel. Dus Momiji is misschien niet de meest sfeervolle plek in Den Haag. Maar je zit er prima! Hier ga je heen voor goede Japanse huisgemaakte noedelsoep.

Wil je wel met stokjes eten, maar heb je geen zin in soep met noedels. Binnendoor loop je zo naar het sushi restaurant.

Momiji Ramen, Gedempte Gracht 397, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *